Deze slimme wieg van Ford simuleert een autorit, zodat baby’s sneller in slaap vallen

De kersverser ouders onder ons kunnen er over meepraten: Je baby in slaap krijgen is niet altijd even makkelijk. Er zijn verschillende trucjes voor, zoals deze en deze. Maar een andere manier die veel ouders hanteren is het rondrijden in de auto, met de baby achterin. Het monotone geluid, de voorbijrazende lichten en de lichte schommelingen zijn vaak zo rustgevend voor een baby dat ze hierdoor snel in slaap vallen. Maar… daar zit je als ouder natuurlijk ook niet elke avond op te wachten.

Dus! Besloot autobedrijf Ford hier iets mee te doen. De Spaanse tak van het bedrijf ontwikkelde namelijk de Max Motor Dreams; een babywieg die een rustgevende autorit simuleert door middel van bewegingen, geluiden en lichten.

De wieg heeft namelijk LED lichten die de passerende straatlantaarns nadoen, het heeft een speaker aan de onderkant van de wieg die subtiel de motor nadoet voor het rustgevende geluid én het heeft een mechanisme dat de wieg zachtjes beweegt. Daarnaast hoort er ook nog een app bij waarbij je je eigen vaste route kunt instellen om de bewegingen van het lievelingsritje van je baby precies na te laten doen.

En hoe dat er ongeveer uitziet zie je in de volgende video:

Tot nu toe is er alleen nog maar een testwieg gemaakt, maar volgens Ford zijn er al heel wat aanvragen binnen gekomen, waardoor Ford overweegt ook echt te gaan produceren. En dat klinkt als een heel goed plan!

Reageer op artikel:
Deze slimme wieg van Ford simuleert een autorit, zodat baby’s sneller in slaap vallen
Sluiten