Slapen in een grot? Dit Italiaanse hotel maakt het op de mooiste manier mogelijk!

Slapen in een grot? Dit Italiaanse hotel maakt het op de mooiste manier mogelijk!

De grotten van Matera vind je in het zuiden van Italië en zijn al in gebruik sinds de Oude Steentijd. Mensen probeerden toen al grotten om te bouwen tot bewoonbare huizen. Natuurlijk zijn we daar vandaag de dag ook nog druk mee, maar tegenwoordig meer vanuit het mooi willen maken van een woning of slaapplek.

Opgezadeld met de taak om van een grote een warme, uitnodigende plek te maken ging architectuurbureau Manca Studio aan de slag. In hun eerste project hebben ze de hoekjes en gangen van een grot tot vier gezellige hotelsuites hebben weten te toveren, inclusief terras en spa!

mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza26

De stenen muren zijn een prachtige toevoeging geworden aan de knusse slaapkamers. Je zult geen enkel moment het gevoel krijgen dat je in een grot ligt te slapen: het voelt eerder heel natuurlijk! Met witte muren hebben ze de ruimtes weten af te scheiden, met het behoud van het licht in de ruimtes. Nice!

mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza13 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza32 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza5 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza15 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza6 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza30 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza3 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza1 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza31 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza21 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza8 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza17 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza22

Je kunt een van deze suites boeken bij La Dimora di Metello.

Op zoek naar een andere bijzondere plek om te overnachten? Jij kan eens hier, hier en hier.