De positie waarin jij en je partner het liefst slapen kan veel zeggen over jullie relatie

Aan iemand z’n lichaamstaal kun je een hoop aflezen. Niet alleen gezichtsuitdrukkingen, maar ook lichaamshoudingen verklappen vaak hoe iemand zich voelt of hoe iemand in het leven staat. Niet alleen bij mensen, maar bijvoorbeeld ook bij katten en honden. En wat dacht je van de manier waarop je meestal zit? Ook dat vertelt een hoop over jouw persoonlijkheid!

Maar ook de houdingen en manieren van koppels kunnen je een hoop over een relatie vertellen. Hoe jij en je lief elkaars handen vasthouden bijvoorbeeld. Het lijkt zoiets simpels, maar toch kan dat een hoop vertellen over jullie relatie. En voor de buitenwereld minder opvallend, maar daardoor niet minder interessant: de manier waarop jullie samen in bed liggen kan ook een hoop over jullie relatie zeggen.

Benieuwd wat jullie favoriete slaappositie vertelt over jullie relatie? Bright Side heeft een aantal houdingen op een rijtje gezet en legt uit wat dit volgens hen (en verschillende specialisten) betekent.

1. Mijn territorium

Volgens onderzoekers proberen mensen die breeduit liggen de problemen altijd zelf op te lossen. De andere persoon die aan de andere kant ligt opgepropt heeft juist meer de neigingen problemen weg te schuiven en met de meningen van andere mee te gaan. Dit kan vroeg of laat voor wat problemen zorgen in de relatie.

2. Ruimte inpikken

Experts vertellen over deze slaappositie dat de ene persoon hier juist nabijheid van de ander blijft opzoeken, terwijl de ander daar juist van weg probeert te blijven, waardoor hij of zij steeds een stukje verder weggaat. Het is aannemelijk dat dit koppel enkele strubbelingen heeft waarmee ze om moeten leren gaan.

3. Alsof je in de spiegel kijkt

Als een koppel in deze positie slaapt heerst er absolute harmonie in de relatie. Ze zijn niet alleen goede partners, maar ook goede vrienden. Ze begrijpen elkaar, ze respecteren elkaar en ze waarderen elkaar. Negatieve gebeurtenissen kan hun relatie niet beïnvloeden.

4. Lichte aanraking

Psychologen zeggen dat als koppels elkaar tijdens hun slaap heel licht raken, met bijvoorbeeld alleen hun been of arm, dat er harmonie en vertrouwen heerst in de relatie. Er wordt emotioneel contact gelegd tijdens dit soort aanrakingen, wat voor kalmte en comfort zorgt. De pose geeft aan dat er sprake is van vrijheid en vriendschap in de relatie.

5. Samen sterren kijken

Veel koppels liggen in het begin van hun relatie graag in deze positie, wat een sterke connectie tussen de twee aangeeft. Een van de partners ligt in de ‘konings’-houding, terwijl de ander het gevoel van betrouwbaarheid en veiligheid krijgt door op/onder zijn of haar arm te liggen. Zo’n relatie is rustig en harmonieus te noemen.

6. De sterke schouder

Deze positie vertelt veel over de relatie, de liefde, de tederheid en de affectie voor elkaar. Wanneer een koppel in deze positie slaapt is er waarschijnlijk sprake van een gelukkige en sterke relatie.

7. Lepeltje-lepeltje

Koppels nemen deze slaappositie vaak aan in de eerste paar jaren van hun relatie. Als de ene persoon tegen de achterkant van de ander aan gaat liggen, laat dat oprechte zorg en aandacht zien. Dit koppel voelt zich op zijn gemak en veilig bij elkaar. Ze hebben hun relatie in lange tijd opgebouwd en waarderen hun relatie ook.

8.’Ga niet weg’

Deze houding is eigenlijk hetzelfde als de lepelhouding, alleen ligt het koppel ietsje verder van elkaar. Dit kan twee dingen betekenen:

1: De passie tussen het koppel is minder geworden. Een van de partners zoekt meer vrijheid, terwijl de ander meer nabijheid zoekt. Dit gebeurt vaak door een arm op de schouder te leggen.
2: Door gevoelens die wegvagen vraagt de persoon die zijn rug naar de ander keert juist om meer aandacht en affectie.

9. De koning van het bed

Deze positie wordt vaak aangenomen door mensen die zichzelf willen bevestigen en uit willen drukken, terwijl de positie van de andere partner juist verlegenheid en gereserveerdheid uitspreekt. Deze relatie is vaak egoïstisch en niet zo stabiel. De tweede partner moet zich zowel in de slaap als in het leven aanpassen.

10. De vrije houding

Deze houding kan twee dingen vertellen:
1. Er zou iets mis kunnen zijn in deze relatie. De afwezigheid van contact en de armen en benen die zich klemmen geven aan dat de partners persoonlijke vrijheid zoeken. Er zou sprake kunnen zijn van misverstanden, spanningen en onenigheid.
2. Als een koppel met de ruggen naar elkaar ligt, maar de armen en benen niet geklemd zijn, dan betekent het dat ze elkaars persoonlijke ruimte respecteren. Ze erkennen en accepteren elkaars gewoontes.

11. Punt van aanraking

Wanneer de partners elkaar raken met een deel van het lichaam, geeft dit de behoefte of noodzaak van nabijheid aan. Het is een houding voor geliefden die elkaars persoonlijke ruimte respecteren. Maar deze houding kan ook een nieuwe fase in de relatie zijn. Bijvoorbeeld het opbouwen van vertrouwen, wederzijds begrip, tederheid, maar ook dankbaarheid in plaats van alleen maar passie.

12. Dialoog

Als een koppel in deze positie slaapt zijn ze sterk met elkaar verbonden. Toch spenderen ze veel van hun tijd los van elkaar. Door bijvoorbeeld werk of andere bezigheden zien ze elkaar weinig. Maar toch begrijpen ze elkaar heel goed en waarderen ze hun relatie en respecteren ze elkaar.

13. Liefdesknoop

Specialisten zeggen dat deze houding heel specifiek is voor het passionele en tedere begin van een relatie. De positie mag dan wel niet zo comfortabel zijn, maar dat maakt de geliefden niks uit. Het belangrijkste is dat ze dicht bij elkaar willen zijn.

14. De zen-houding

Deze houding wordt vaak aangenomen door koppels die al lang samen zijn. Deze positie geeft aan dat ze allebei hun personal space willen behouden, maar dat ze ook het contact met de partner niet los willen laten. Het is een teken van een sterke, gezonde en stabiele relatie.

Staat jouw slaappositie er niet tussen?
Dan zijn jullie gewoon een geval apart 😉 Zolang je maar lekker slaapt en weet dat het goed zit met jullie relatie is er natuurlijk niks aan de hand. Moeite met in slaap vallen? Wellicht helpt deze tip!

Bekijk ook: De manier waarop jij en je partner elkaars hand vasthouden zegt veel over jullie relatie

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
De positie waarin jij en je partner het liefst slapen kan veel zeggen over jullie relatie
Sluiten