Schiphol heeft nu een wel héél bijzondere klok

Ga je regelmatig op vakantie met het vliegtuig, dan weet je dat het reizen ook gepaard gaat met wachten. Tijdens het reizen, maar ook vooraf en daarna. Wachten tot je kunt inchecken, wachten tot je kunt boarden, wachten op je koffers, wachten tot je je familie of geliefden weer in de armen kunt sluiten. Kortom: Wachten, wachten, wachten… En ondertussen natuurlijk goed de tijd goed in de gaten houden. Een grote klok is dan ook wel handig. En groot… dat is de nieuwe klok op Schiphol ook wel.

Maarten Baas ontwierp de gigantische Real Time klok die door middel van een videoprojectie laat zien hoe iemand in een blauwe overall eigenhandig met kwast en verf laat zien hoe laat het is. Het opnemen van de video kostte ook echt 12 uur.

Overigens is dit niet de eerste klok van Maarten Baas die op deze manier de tijd aangeeft. Zijn klokken hangen al in verschillende musea in Amsterdam, Parijs, Melbourne en New York. Maar de klok op Schiphol is met een diameter van wel drie meter wel de grootste.

Wil je zien hoe de schilder eigenhandig de tijd aangeeft? Check dan het volledige artikel van Roomed om de video te bekijken.

Reageer op artikel:
Schiphol heeft nu een wel héél bijzondere klok
Sluiten