Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 19 mrt 2017

Bij deze ronde boomhutten slaap je niet in, maar tússen de bomen

Boomhutten heb je overal ter wereld. Luxe, DIY of… Rond! Want wie zegt dat boomhutten vierkant moeten zijn? 😉

Midden in het bos

In Canada vind je Free Spirit Spheres, waar je kunt slapen tussen de bomen. Je hangt dan zo’n 3 tot vier meter boven de grond in de bossen van Vancouver Island. Dat klinkt fantastisch!

Free Spirit Spheres is in 1990 bedacht door Tom Chudleigh. Iedere cabine is gemaakt van een glasvezel bol in een houten frame. Het geheel heeft een doorsnee van ongeveer drie meter. Best riant dus! Wil je er slapen? Neem dan een vriend of vriendin mee, want er is plek voor twee. Da’s wel zo gezellig natuurlijk.

Eenheid

Maar waarom zijn ze nou rond?! “Architectuur is een manier om een omgeving te creëren dat in harmonie is met de natuur. Deze bollen staan voor de eenheid die gevormd kan worden,” vertelt Chudleigh. Aha!

Mocht je er trouwens zelf ook willen slapen, dan kan dat voor zo’n 120 euro per nacht. Ook mooi: in de buurt vind je genoeg activiteiten… Er valt dus ook buiten de boomhutbollen genoeg te doen!

Hoe zo’n bolletje er dan van binnen uitziet? Zo:

Supertof, toch? En Canada is natuurlijk ook áltijd genieten. Toch iets te ver? Wellicht kan je dan een van deze 10 Europese AirBnB’s waarderen.

Reageer op artikel:
Bij deze ronde boomhutten slaap je niet in, maar tússen de bomen
Sluiten