A. de Jong
A. de Jong Froot 12 jul 2018

Ronaldinho komt met eigen digitale munt: de Ronaldinho Soccer Coin

Als wij ons ergens niet in willen verdiepen, dan is het Bitcoin en alles wat daar ook maar iets mee te maken heeft. Maar voor Ronaldinho maken we een uitzondering. De voormalige stervoetballer van Paris Saint Germain, FC Barcelona, AC Milan en natuurlijk het nationale ‘elfval‘ van Brazilië komt met zijn eigen cryptocurrency op de markt, de Ronaldinho Soccer Coin.

Ronaldinho Soccer Coin

Goed, de Ronaldinho Soccer Coin. Wat kunnen we daarmee? Nou, dat is dus nog niet helemaal duidelijk. Globaal lijkt het in ieder geval de bedoeling een digitale munt te creëren voor de hele voetbalwereld. Of je als club nou materiaal wil kopen, geld besteedt aan eSports, geld inzet op voetbalwedstrijden of voetbal-academies steunt; uiteindelijk moet de Ronaldinho Soccer Coin het gemeenschappelijke betaalmiddel worden. Denk ook aan transfers, de bouw van stadions en andersoortige grote projecten. Een nadeel voor de toekomstige FIFA-bazen: digitale munten kunnen niet in een enveloppe onder de deur geschoven worden. Maar daar vinden ze vast wel wat op in het tijderk van de Bitcoin.

Vanaf 6 augustus is de Ronaldinho Soccer Coin verkrijgbaar. Wil je meer weten over deze bijzondere cryptovaluta of investeren in de ‘Bitcoin variant’ van Ronaldinho? Dan kun je hier terecht. Op de website vind je onder meer informatie over de munt, nieuws over andere cryptocurrency en een persoonlijke brief van Ronaldinho.

ronaldinho soccer coin, bitcoin, cryptocurrency

Bitcoin ontmoet street art

Oh ja, we maakten eerder ook al eens een uitzondering op het gebied van cryptocurrency. De Franse kunstenaar Pascal Boyart, beter bekend als PBOY, maakt namelijk op geniale wijze gebruik van Bitcoin. In zijn street art verwerkt hij QR-codes waarmee mensen via hun Bitcoin wallet een donatie kunnen doen. De kunstenaar heeft omgerekend al meer dan 1.000 euro aan Bitcoins verdiend. Klein beginnetje, maar een gegeven paard moet je niet in de bek kijken. Lees en bekijk hier meer over het unieke werk van Pascal Boyart.

Reageer op artikel:
Ronaldinho komt met eigen digitale munt: de Ronaldinho Soccer Coin
Sluiten