Een roadtrip maken in een gloednieuwe auto naar een Europees festival naar keuze? Het kan!

Heb je het na al die jaren inmiddels wel gezien op Pinkpop, Lowlands, Mysteryland en al die andere festivals in Nederland? Dan wordt het hoog tijd om je horizon te verbreden en er eens écht op uit te gaan. Want er zijn zó ontzettend veel te gekke festivals buiten de Nederlandse grenzen waar je de tijd van je leven kunt hebben en tegelijkertijd ook nog eens het ultieme vakantiegevoel kunt ervaren. Wat inspiratie nodig? Dat komt goed uit, want we zetten, samen met Mazda, een aantal van de vetste zomerfestivals in Europa op een rijtje én… geven je de kans om het Gouden Festivalbandje’ te winnen en een roadtrip te maken naar een Europees festival naar keuze in een Mazda naar keuze! Sounds good, right?!

De rit ernaartoe is een feest op zich

Bij Nederlandse festivals en de reis ernaartoe krijg je misschien meteen flashbacks krijgt naar propvolle treinen en pendelbussen die nog propvoller zijn door al jouw bagage (denk aan tent, slaapzak, matje, regenlaarzen, noem maar op!) of autoritjes waarbij je haast langer vast staat op de dijk dan dat je tijd spendeert op het festival. Natuurlijk hoort dat er allemaal bij en heeft dat ook wel z’n charme. Maar dit jaar kun je het eindelijk eens anders aanpakken.

Mazda geeft je namelijk de kans om de gelukkige eigenaar van het Gouden Festivalbandje te worden en hiermee tickets voor een Europees festival naar keuze te winnen. Hoe je daar komt? Met een Mazda naar keuze. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Mazda MX-5 (kijk dan toch!)?! Jep, dat wil je. Want iedereen weet dat een roadtrip al een feestje op zich is. En al helemaal als je eindbestemming dan ook nog eens een te gek zomerfestival is. Een festival naar keuze welteverstaan, hadden we dat al gezegd?

roadtrip

Welk festival wordt het dan?

Dat is natuurlijk helemaal aan jou, zolang het maar in Europa is. Maar aangezien we heel goed begrijpen dat je geen idee hebt waar je moet beginnen met zoeken, hebben we alvast een toffe selectie voor je gemaakt:

1. EXIT Festival, Novi Sad (Servië) – 6 t/m 9 juli 2017

Bij Servië denk je waarschijnlijk niet meteen aan de ultieme festivalbestemming. Toch is het tegendeel waar. EXIT is namelijk het grootste popfestival van de Balkan. En feesten… dat kunnen ze daar wel!

Het is wel even een ritje (zo’n 18 uur), maar ja… je moet ook wel optimaal gebruik kunnen maken van die mooie auto toch?! 😉

2. Sziget, Boedapest (Hongarije) – 9 t/m 16 augustus 2017

Als echte festivalganger kun je Sziget eigenlijk niet overslaan. Al sinds 1993 keert dit zomerfestival jaarlijks een week (!) lang terug in Boedapest, Hongarije. En als we de verhalen en de beelden moeten geloven, moet het fantastisch zijn!

3. Melt! Festival, Gräfenhainichen (Duitsland) – 14 t/m 16 juli 2017

Ietsje dichterbij huis, maar zeker niet minder tof. Melt! Festival vindt namelijk plaats op een groot industrieterrein van een voormalig kolenmijn genaamd Ferropolis. En die omgeving zorgt natuurlijk voor een extra bijzondere sfeer.

4. Roskilde Festival, Roskilde (Denemarken) – 24 juni t/m 1 juli 2017

Liever richting het Noorden en liefhebber van rockmuziek? Dan zit je bij Roskilde festival goed. Met jaarlijks zo’n 100.000 (!) bezoekers is Roskilde festival een van de grootste rockfestival van Europa. De eerste editie vond al plaats in 1971, dus inmiddels is dit een heus begrip.

5. Rock en Seine, Parijs (Frankrijk) – 25 t/m 27 augustus 2017

Één weekend per jaar wordt Parijs omgetoverd tot een van de grootste festivals in haar soort. Natuurlijk al bijzonder op zich. Maar omdat het festivalterrein ook nog eens is omringd door nationale staatsmonumenten zorgt dit voor een extra unieke en culturele belevenis.

6. Colours of Ostrava, Ostrava (Tsjechië) – 19 t/m 22 juli 2017

Colours of Ostrava is het grootste internationale en meest diverse muziekfestival van Tsjechië. Maar wat het nog het bijzonderst maakt is de adembenemend mooie locatie: Dolní Vítkovice, een terrein van 300 hectare met voormalige kolenmijnen, loodsen en warenhuizen.

Festival uitgekozen? Winnen maar!

En? Zat er een tof festival voor je tussen? Mooi! Dan wordt het nu tijd om er werk van te maken om dat felbegeerde Gouden Festivalbandje te winnen. Ga dan gauw naar goudenfestivalbandje.nl en schrijf je in. Het enige wat je moet doen is even invullen welke muziek je het liefst luistert, welk festival je het liefst wil bezoeken en in welke Mazda je hier naartoe willen rijden. That’s it! Succes!

Het Gouden Festivalbandje

Wist je trouwens dat je met een auto ook toffe muziek kunt maken?

Natuurlijk gebruik je de auto in dit geval om naar dé plek te gaan waar je je onderdompelt in de muziek. Maar wist je dat je een auto ook kunt gebruiken om muziek mee te maken?! Muzikant en comedian Beardyman mocht zich uitleven op een fonkelnieuwe Mazda MX-5 en wist een te gekke track te maken.

In samenwerking met Mazda

Reageer op artikel:
Een roadtrip maken in een gloednieuwe auto naar een Europees festival naar keuze? Het kan!
Sluiten