Restaurant laat speciaal voor daklozen elke dag overgebleven eten achter op de stoep

Elke dag houden restaurants kleine of juist enorme hoeveelheden eten over wat weggegooid moet worden. Niet alleen van mensen die hun bordje niet hebben leeg gegeten, maar ook van producten die te veel zijn ingekocht en de volgende dag niet meer bereid mogen worden. Hartstikke zonde om weg te gooien eigenlijk. Daar kun je nog heel wat hongerige magen mee vullen. Dus besloot Bosu Body Bar, een fastfood bar in Manchester, elke dag aan het eind van de dag het overgebleven eten buiten te zetten. Voor diegene die het nodig heeft.

De eigenaren van het restaurant plaatsten foto’s van tassen en bakjes met eten met het bijschrift: “Wanneer we de deuren sluiten, beloven we tassen vol met smakelijk eten buiten te zetten. Als je iemand in Manchester of Didsbury op straat ziet die er hongerig uitziet, laat hem dan weten waar ze een tas met eten kunnen vinden. Spread the love always.”

Maar waarom? Simpel: “Het is dit of in de prullenbak gooien,” aldus een van de eigenaren.

Het bericht ging natuurlijk snel viraal en kreeg duizenden likes, shares en reacties waarin ze de eigenaars bedankten en complimenteerden om de goede daad van de eigenaren.

En… hier blijft het niet bij. De eigenaren hebben zelfs al gezegd dat ze The Bosu Project hebben opgezet om daklozen en hongerigen ook in de winter extra te kunnen helpen.

Michael Beck, die het restaurant samen met zijn zus Sarah en business partners Oliver Drummond en Josef Ramzi-Faddoul runt, vertelde Manchester Evening News dat ze van plan zijn goede doelen te benaderen om samen voedsel te verzamelen. Ook willen ze er samen voor zorgen dat het eten naar de mensen gaat die het het hardst nodig hebben én dat het eten op de juiste temperatuur gegeten wordt.

Verrast

Of ze dit bericht speciaal hadden gedeeld om viral te gaan en dus gratis positieve reclame krijgen? Nee hoor. Beck vertelde Manchester Evening News dat ze de hele dag door wel foto’s van eten delen en dat sommige foto’s helemaal geen reacties opleveren. “Maar toen ik de volgende ochtend wakker werd had ik nog nooit zo veel likes en shares gezien.”

“Het was nogal overweldigend. We zijn niet de enigen die dit doen en we zijn ook zeker niet de enige mensen die zich bekommeren om mensen in nood, maar hopelijk inspireert het andere mensen hetzelfde te doen.”

Ook mooi: Deze kastjes op straat zorgen ervoor dat daklozen elke dag gratis eten kunnen pakken

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Restaurant laat speciaal voor daklozen elke dag overgebleven eten achter op de stoep
Sluiten