Restaurant in India zet koelkast buiten om een fantastische reden

In de horeca gaat er een hoop eten verloren. Gasten die hun bord niet leegeten, of een verkeerde inschatting in de keuken. Meestal gaat dit regelrecht de prullenbak in. Je kunt eten dat al eens geserveerd is nou eenmaal niet nog eens opdienen. Hartstikke zonde natuurlijk, want er zijn ontzettend veel hongerige mensen die dit veel beter kunnen gebruiken.

Echter had een restaurant in het Indiase Kochi hier een oplossing voor. Toen Minu Pauline, de eigenaresse van het restaurant Pappadavada, een vrouw uit een vuilnisbak zag eten, realiseerde ze zich dat ze iets moest doen. Ook bij haar restaurant moeten ze veel restanten weggooien. Ze besloot een koelkast op de stoep voor het restaurant te zetten, waar alle restjes in bewaard worden, zodat de hongerige mensen zichzelf kunnen helpen.

De koelkast is 24/7 open en iedereen is zo vrij om zichzelf te helpen. Minu Pauline zet er zelf zo’n 75 tot 80 porties eten per dag in, maar ook andere restauranteigenaren en bewoners van Kochi doneren maaltijden aan de koelkast. Geweldig initiatief nietwaar?!

Reageer op artikel:
Restaurant in India zet koelkast buiten om een fantastische reden
Sluiten