De remake van This Is America op een Macintosh uit 1980 is briljant

De remake van This Is America op een Macintosh uit 1980 is briljant

De storm rond This Is America is alweer een beetje gaan liggen. Om heven je geheugen op te frissen: This Is America is een steengoede videoclip die eerder in 2018 werd gelanceerd door Childish Gambino, die in het echt Donald Glover heet. Nu is er een remake gemaakt op een Macintosh uit 1980. Vet!

This Is America op een Macintosh uit 1980

De videoclip van het nummer This Is America staat bol van de verborgen boodschappen en de danspasjes van Childish Gambino kun je precies nadoen via deze tutorial. Wie zijn danspasjes ook precies nadoet, is tekenaar Wahyu Ichwandardi. De in New York wonende animator werkt al weken lang aan een remake van viral video, op een Macintosh uit 1980.

Wahyu Ichwandardi als @pinot op Twitter en Instagram

Wahyu Ichwandardi is op Instagram te vinden als @pinot, waar hij zijn creaties deelt. Zijn laatste post (die van hierboven) is een in progress video van de remake en die is 2,9 miljoen keer bekeken. Minstens even interessant is zijn Twitter account, waarop hij laat zien hoe de remake van op de oude Macintosh tot stand komt.

Om precies te zijn gebruikt de tekenaar een Macintosh SE computer, MacPaint software en MacroMind software. Pixel voor pixel maakt hij de moves van Childish Gambino na. De getekende danspasjes zijn nagenoeg synchroon aan de echte bewegingen. Briljant. Ga lekker achterover zitten, zet je nerdy bril op en geniet van het unieke werk van Wahyu Ichwandardi. Binnenkort komt volledige Macintosh remake uit, we houden je op de hoogte.

De originele videoclip van Childish Gambinio

Mocht je onder een steen hebben geleefd en het origineel van This Is America nog niet hebben gezien, hieronder kun je hem nog een keer kijken. De videoclip is bijna al 330 miljoen keer bekeken. Een remake met veel meer pixels dan die op de Macintosh is deze gameversie in de stijl van Fortnite.