Froot 7 dec 2017 Alex Ebbers

Reiziger zet een racistische vrouw op een uitstekende manier op haar plek

Racisme komt in allerlei verschillende vormen. Soms is het hard en opzichtig, andere keren simpelweg slinks. Deze tweede vorm van racisme overkwam Emmit Eclass Walker, een eersteklas reiziger die te maken kreeg met een wel heel vervelende medepassagier. Gelukkig is Walker niet op zijn mondje gevallen en is zijn manier van omgaan met de vervelende dame geweldig.

‘Eersteklas? Jij?’

Het voorval gebeurde toen hij in de rij stond voor zijn vlucht op Ronald Reagan Washington Airport. De vrouw achter hem in de rij leek niet te kunnen geloven dat hij eersteklas vloog. Ze besloot hier een opmerking over te maken, waaruit het volgende gesprek ontstond:

Het gesprek:

Dame: “Pardon, volgens mij staat u in de verkeerde rij, u moet ons erlangs laten. Dit is de rij voor boarding met voorrang.”
Walker: “Voorrang als in eersteklas, toch?”
Dame: Ja… neem me niet kwalijk, ze roepen jullie erbij wanneer wij zijn ingestapt.”
Walker: *Schuift eersteklas ticket onder haar neus* “U kunt rustig aan doen, mevrouw, ik sta op de goede plaats. Ik sta hier langer, dus u kunt na mij boarden.”
Dame: *Laat het nog steeds niet gaan* “Hij zal wel militair zijn, of zo, maar wij hebben betaald voor onze plaats, dus hij moet nog steeds wachten.”
Walker: “Nope, met mijn maat zal ik nooit in welk leger dan ook komen. Ik ben gewoon een n***a met geld.
*Iedereen in de rij begint te klappen*

Baas

Als we Walkers Facebookpagina mogen geloven werkt hij als onderdirecteur bij een muziekstudio in Washington, waarmee hij een prima boterham op de plank weet te brengen. Laten we dus maar zeggen dat Walker letterlijk en figuurlijk een baas is, die deze vrouw volledig terecht op haar plek heeft gezet.

Amai, pardon?

Walker is helaas niet de enige die te maken krijgt met racisme. Maar ook is hij gelukkig niet de enige die hier op een fantastische manier mee om weet te gaan. Een stuk dichterbij, in Antwerpen, heeft de Belgische publieke spreker Youssef Kobo, namelijk een prima manier om af te rekenen met racistische opmerkingen.

Reageer op artikel:
Reiziger zet een racistische vrouw op een uitstekende manier op haar plek
Sluiten