Tessa Ham
Tessa Ham Article 30 jun 2018

Regenboogvlag wappert eindelijk ook in Madurodam

Sinds deze week geeft Madurodam een nog completer beeld van Nederland: er wappert nu ook een regenboogvlag in de miniatuur versie van Amsterdam. Het is deze maand Pride Month, dus de vlag had niet op een beter moment kunnen komen.

Een regenboogvlag in Madurodam

Gastvrouw Laura Kooke is de initiatiefneemster. Zij miste de regenboogvlag in Madurodam en dat terwijl het park zegt ‘voor iedereen’ te zijn. “Er was wel een sekswerker op de Wallen, maar er hing geen regenboogvlag. Ik ben er met mijn werkgever over gaan praten en hij vond het een goed idee”, vertelt ze. Binnen twee weken hing de vlag er. Zo is Madurodam pas écht representatief voor Amsterdam, de stad waarvan veel mensen zeggen dat het de meest tolerante stad is.

Ooit heeft er een roze vlag gehangen, maar nadat die kapot ging is die nooit meer vervangen. “Nu is er weer een nieuwe vlag.” Een regenboogvlag die ook nog eens veel beter bij de diversiteit van de LGBTQ community past.

Als je naar het 8 uur-journaal kijkt, zou je het bijna niet geloven, maar er is ook veel goed nieuws te melden! Samen met The Issue houdt Froot je op de hoogte van alle mooie dingen die er gebeuren.

Een bericht gedeeld door The Issue (@theissuebytribe) op

Reageer op artikel:
Regenboogvlag wappert eindelijk ook in Madurodam
Sluiten