Kater bestrijden? Dit zijn ‘s werelds 7 meest bizarre anti-kater tips

Zit jij nu aan een watertje met aspirine om de kater van de feestdagen te bestrijden? Dan hebben wij pas echt leuke anti-kater tips voor je. Alhoewel, probeer de Siciliaanse manier om een kater tegen te gaan maar niet…

1. Buffelmelk

In Namibië zweren ze bij buffelmelk na een avond doorhalen, maar het is niet helemaal wat je denkt. Het is namelijk een combinatie van clotted cream, rum, likeur en slagroom.

2. Umeboshi

De Japanners bestrijden hun kater het liefst met umeboshi. Het is een vrucht in zuur dat lijkt op een pruim en abrikoos. Schijnbaar is het zo zuur dat je het lastig kunt doorslikken.

3. Gedroogde stierenpenis

Vroeger hadden de Sicilianen een bijzondere anti-kater tip, namelijk een gedroogde stierenpenis eten. Vooral de heren hadden er baat bij, want het zou hun mannelijkheid ‘herstellen’.

4. Neushoorn-hoorn

Super zielig: in Vietnam malen ze de hoorn van een neushoorn in heet water omdat het niet alleen een kater tegen zou gaan, maar ook alles van allergieën tot kanker.

5. Penssoep

Je moet er maar zin in hebben… In Turkije wordt er penssoep gemaakt met ui en knoflook voor degenen die te diep in het glaasje kijken.

6. Rauw ei

Hoppa, in de Verenigde Staten klokken ze zo een rauw ei naar achteren. Het liefst in combinatie met een hete saus, zout en peper.

7. Schapenogen in zuur

Als je maag nog niet is omgedraaid gebeurt dat nu wel. Laat het maar aan de mensen in Mongolië over om misschien wel de meest onsmakelijk anti-hoofdpijn tip ooit te bedenken: schapenogen in zuur. Mét tomatensap.

De beste anti-kater tip

Denk je na gisteravond: nóóit meer alcohol? Dan kan je lichaam enorm veranderen. Bekijk eens deze 18 voor en na foto’s om te zien wat er met je uiterlijk gebeurt zodra je stopt met drinken.

Reageer op artikel:
Kater bestrijden? Dit zijn ‘s werelds 7 meest bizarre anti-kater tips
Sluiten