Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 10 jul 2017

Rapper ziet doventolk aan voor danseres en begint met haar mee te dansen

Holly Maniatty is misschien wel de bekendste doventolk ter wereld. Ken je haar nog niet? Dan is het tijd dat daar verandering in komt. De Amerikaanse is vliegensvlug met haar handen en is dan ook een grote steun voor doven en slechthorenden bij – onder meer – concerten van rappers! Eerder al stal ze de show bij een performance van Snoop Dogg en nu is ze wederom het middelpunt van de show geworden.

Rapper Waka Flocka Flame stond op het Firefly Music Festival in Delaware, VS, toen Holly ook aan het werk was. Het tweetal is een waanzinnig snel gedeeld op het WWW, en… Da’s niet zo gek. Kijk ze eens rocken:

Holly Maniatty werkt bij Everyone’s Invited, een bedrijf dat zich inzet voor mensen met beperkingen. Met haar werk als doventolk maakt ze concerten, festivals en andere podiumkunsten een stuk toegankelijker voor mensen die moeite hebben met horen.

Doventolken die werken tijdens rapconcerten hebben het druk: “Ik gebruik misschien 200 gebaren bij een concert van John Mayer, maar bij een concert van Eninem zijn dat er zes keer zo veel,” aldus Maniatty in gesprek met O Magazine.

Dooheid komt overigens niet alleen voor bij mensen, maar ook bij dieren: deze vrouw adopteerde een dove kat zonder oren. Maar eigenlijk is de kat degene die haar redde. Awww.

Reageer op artikel:
Rapper ziet doventolk aan voor danseres en begint met haar mee te dansen
Sluiten