A. de Jong
A. de Jong Froot 5 jul 2018

De nieuwe collectie ‘game sneakers’ van Puma is retro to the max

Puma heeft weer eens een coole sneakercollectie gedropt. De sneakers geïnspireerd op Sonic the Hedgehog, het karakter uit de gelijknamige videogame die SEGA op de kaart zette, en andere retro games uit de jaren 90.

Sonic the Hedgehog sneakers van Puma

Maandenlang heeft Puma ons een warme worst voor gehouden rond de Sonic the Hedgehog sneakers, maar nu zijn ze dan eindelijk daar. Er zijn meerdere varianten van de RS-0 uitgebracht. Het thema in de collectie is de evolutie van videogames. Iedereen die van retro en de nineties houdt, wordt hier wild van.

Hierboven zie je Sonic the Hedgehog sneakers waarmee zoveel geteased is. Deze schoenen zijn gebaseerd op de opvallende stappers Sonic, maar hebben een twist gekregen zodat je er ook daadwerkelijk mee de straat op kun gaan. Het rode model hieronder is nagenoeg een kopie van de schoenen van het beroemde karakter. Maar er zijn meerdere modellen uitgebracht in de nieuwe retro videogame collectie. De ‘RS-0 Game Error’ bijvoorbeeld, glow in the dark sneakers met pixelart en opvallende neonkleuren.

Ook de wit-rood-geel-blauwe ‘RS-0 Play Sneakers’ en de ‘Puma x SEGA ‘RS-0 Sonic Shoes’ zijn cool. Maar je zult even moeten wachten, want de eerste lichting van die modellen is direct al volledig uitverkocht, net als de ‘RS-0 Game Error’ overigens. Naast een karrenvracht aan loopschoenen bestaat de nieuwe retro videogame collectie van Puma ook uit T-shirts, joggingbroeken, hoodies en andere kleding. Bekijk hier de volledige RS-0 Play lijn.

@puma releases its RS-0 sneaker in a major way. The “Game Error” draws inspiration from the retro gaming world of the ‘90s while boasting vibrant color motifs from the old-school arcade atmosphere.

A post shared by HYPEBEAST (@hypebeast) on

https://www.instagram.com/p/BksRU18lR8Y/

No Title

No Description

Meer game sneakers

Puma is niet het enige merk dat zich dit jaar richt op videogames. Zo kwam Nike eerder in 2018 met de Nike Playstation shoes 2.0. Lees en bekijk hier meer. Ook cool: de senakercollectie Marvel x Vans. En nu we toch in de retro videogames zitten, weet dan dat Nintendo eerder deze week een reiscollectie rond Super Mario (de grote concurrent van Sonic) heeft gelanceerd.

Reageer op artikel:
De nieuwe collectie ‘game sneakers’ van Puma is retro to the max
Sluiten