Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 8 jul 2017

Deze prothese geeft je een extra vinger, die nog kan bewegen ook! Want… waarom ook niet?!

Vijf vingers? Zó cliché… Dat heeft haast iedereen! Tijd voor wat nieuws dus. En daar komt de volgende prothese om de hoek kijken… Wat een uitvinding!

Met The Third Thumb kun jij nu alles véél handig voor mekaar krijgen. Kaarten, pianospelen, gitaarspelen: alles wordt next level met deze prothese:

Dani Clode is het brein achter deze opmerkelijke ‘uitvinding’ – protheses bestaan immers al duizenden jaren – waarmee je nu je hand kunt uitbreiden. Het is een tool die regelrecht uit de 3D-printer komt en doet simpelweg wat zijn naam al doet vermoeden: het voegt een extra vinger aan je hand toe.

“Van oorsprong betekent prosthesis ‘iets toevoegen, ergens aan bijvoegen’ en dus niet per se om te vervangen of verlengen,” aldus Clode in gesprek met Dezeen. “The Third Thumb is geïnspireerd op de oorsprong van het woord, het verkennen van de menselijke vermeerdering en daarbij heb ik me dus gericht op protheses als uitbreiding van het lichaam. Aha!

Met een polsband wordt de prothese aan de hand vastgemaakt. De drager kan de vinger gebruiken door druk uit te oefenen op de sensoren die onder de voet zitten. Het is dus even een kwestie van oefenen, maar het kan waarschijnlijk leuke dingen opleveren.

Zo werkt het:

Natuurlijk is het volledig overbodig – we kunnen ons al een eeuwigheid redden met de vingers die we aan elke had gekregen hebben. Toch is het wel een geinig project. Want: waarom niet?!

Zou jij de prothese willen dragen?

Hoewel The Third Thumb een geinige toevoeging is aan het lichaam, worden protheses vaak gedragen door mensen die daar eerst – helaas – een lichaamsdeel voor in hebben moeten leveren. Ook Paola kan daarover meepraten: het is niet niks! Voor wie een prothese toch echt nodig heeft zijn er gelukkig wel steeds toffere varianten, zoals deze!

Reageer op artikel:
Deze prothese geeft je een extra vinger, die nog kan bewegen ook! Want… waarom ook niet?!
Sluiten