Froot 14 mei 2017 Sissy Westerhuis

Project This Is Me legt mensen vast waarbij het eens een keer niet om hun beperkingen gaat

Wie denkt dat mensen met een beperking geen modellen kunnen worden hebben het hartstikke mis! Wat zo iemand dan ook onderscheidt van ‘normale’ mensen maakt ze absoluut geen buitenbeentjes.

Dat is ook hoe Zebedee Management er over denkt. Daarom hebben zij een talentenbureau opgericht voor modellen en acteurs, zodat mensen met een beperking juist op een mooie manier worden vertegenwoordigd. In in dit artikel vind je alvast de eerste modellen van Zebedee Management terug… Kijk ze stralen!

1.

“In de modebranche zie je al dat er steeds meer verschillende groepen en etniciteiten worden vertegenwoordigd. Ook wordt het steeds gebruikelijker om plussize-modellen in te zetten, maar er is nog een lange weg te gaan voor modellen in een iets kwetsbaardere positie,” vertelt Laura van Zebedee Mangement aan Froot.

2.

Laura gaat verder: “Er is geen reden om geen modellen met een beperking in te zetten voor campagnes en advertenties. We kunnen dan ook niet wachten om aan de slag te gaan voor onze eerste boekingen.” Hoe cool!

3.

Zoe Proctor, oprichter van het talentenbureau, licht het werk ook graag nog even toe: “We zien wel eens mensen met bijvoorbeeld autisme of een syndroom – zoals Down – op televisie, maar dat is vaak in de context van hun beperking. We willen juist onze modellen inzetten om een persoonlijkheid neer te zetten. Deze mensen zijn meer dan wat hen onderscheidt van ‘het normale’.”

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

Ook deze video geeft een mooie kijk op het werk van het talentenbureau:

Wist jij trouwens dat er in Nederland een soortgelijke stichting is? Stichting MOC wil mensen met een beperking graag de planken op helpen. Nice!

Reageer op artikel:
Project This Is Me legt mensen vast waarbij het eens een keer niet om hun beperkingen gaat
Sluiten