Jeremy Houweling
Jeremy Houweling Froot 30 mrt 2016

‘Probleemkind’ wordt bij nieuw pleeggezin geplaatst. Maar dan krijgt het verhaal een ontroerende wending…

Kinderen die door vervelende omstandigheden niet thuis kunnen wonen en in de pleegzorg terecht komen, voelen zich vaak niet begrepen, eenzaam, gefrustreerd, angstig en boos. Ze weten niet wat ze met hun gevoelens aanmoeten. Gevoelens waar ook het pleeggezin mee te maken krijgt. Want zo’n kind accepteert een nieuwe omgeving niet meteen, en er is een hoop geduld, liefde en vertrouwen nodig vanuit de pleegouders om het kind een veilig gevoel te geven. Helaas blijkt dan ook regelmatig dat niet elk pleeggezin geschikt is voor het kind. En dat levert vervelende situaties op.

Om een goed beeld te schetsen vanuit de ogen van een kind in de pleegzorg maakte Nathanael Matanick een bijzonder ontroerende video over een meisje met een alcoholverslaafde vader en een weerloze moeder. Het meisje wordt in de video na vele ervaringen met haar agressieve vader uit huis geplaatst en komt gescheiden van haar broertje in een pleeggezin terecht. Helaas blijkt het geen gelukkig huwelijk en wordt het meisje opnieuw overgeplaatst. Ook in haar nieuwe thuis moet ze wennen, ondanks dat de pleegmoeder alles op alles zet om het meisje gelukkig te maken.

Bijzondere wending

Op een dag ziet het meisje haar pleegmoeder een telefoontje plegen. Ze merkt al meteen dat het niet goed zit. Ze zal vast wéér overgeplaatst worden. Maar dan krijgt het verhaal een ontroerende wending… En ja, ook wij moesten een traantje laten.

Men zegt wel eens dat elk huisje zijn kruisje heeft en dat elk persoon zijn/haar bagage met zich meedraagt. Zo ook deze 82-jarige vrouw die een ontzettend bijzonder verhaal uit haar jeugd deelt. En ook haar verhaal heeft een verrassend einde.

Reageer op artikel:
‘Probleemkind’ wordt bij nieuw pleeggezin geplaatst. Maar dan krijgt het verhaal een ontroerende wending…
Sluiten