Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 21 mei 2017

Prachtige droneshots van wildlife over heel de wereld

De Hawaiiaanse fotograaf en dronepiloot Karim Iliya heeft een video gemaakt met daarin de mooiste beelden van the wildlife van over de hele wereld. De video, genaamd ‘Wild Planet’, is waanzinnig mooi geworden!

“Doordat we steeds meer dieren zijn gaan temmen en in huis haalden, is de mens zichzelf steeds meer gaan zien als de baas van de planet. De dieren worden gedood voor eten, moeten aan het werk of moeten op een andere manier aan onze wensen voldoen,” schrijft Karim. “Als je eens goed kijkt naar het leven van de dieren zie je hun fascinerende en complexe leefwereld.” Het is dus duidelijk dat er een boodschap achter Karims video zit.

Om de beelden te maken ging Karim aan de slag met een DJI inspire 1 X5, Phantom 4 Pro, and Phantom 3 Pro. Met al die spullen reisde hij van Peru naar Sri Lanka, Kenia, Ghana, Hawaii, Kamtsjatka en IJsland.

Iliya zegt trouwens dat ieder shot is gemaakt onder supervisie van parkrangers óf dat zij strikte aanwijzingen hebben gegeven over hoe de maker de dieren zo min mogelijk lastig valt. Keurig, hoor.

We kunnen het ons zomaar voorstellen dat je meer wilt zien van Karim Iliya’s werk. Daarvoor kun je terecht op zijn website, Instagram-account en Vimeo-account.

Dat de natuur overigens niet alleen prachtig is, maar ook heel grappig kan zijn, wordt wel bewezen in deze lijst met foto’s van de Comedy Wildlife Photography-awards. Natuur? Natuurlijk!

Reageer op artikel:
Prachtige droneshots van wildlife over heel de wereld
Sluiten