Froot 18 apr 2017 Jeremy Houweling

Prachtige (ad)optische illusies om de adoptie van asieldieren te promoten

Wanneer we een huisdier nemen, gaan we bijna altijd opzoek naar een klein, schattig babydiertje. Dat is prachtig en er is niks mis mee, maar we vergeten vaak de kwetsbare dieren uit het asiel die in afwachting zijn van een nieuw thuis. Dieren die zo graag een eigen warme familie willen hebben.

Gelukkig zit niet iedereen stil en zijn er veel mensen die de adoptie van deze dieren uit het asiel hopen te bevorderen onder de mensen. Fotograaf Amol Jadhav en Art Director Pranav Bhide bijvoorbeeld. Zij zijn samen een krachtige campagne gestart voor de World For All Animal Care And Adoptions in Bombay om deze bewustwording te creëren.

Samen maakten ze met hun kwaliteiten bijzondere affiches met een optische illusie. Op het eerste gezicht zie je een liefdevol gezin of koppel, maar als je goed kijkt wat zij met elkaar vormen, dan zie je een prachtig huisdier in het midden. De tekst op het affiche maakt het verhaal compleet: ‘There’s always room for more. Adopt.’

De campagne was mede dankzij deze krachtige uiting een groot succes. Vergeleken met het voorgaande jaar was er 150% meer aandacht voor de asieldieren. Dit leidde tot 42 adopties.

Zie jij welke dieren in deze foto’s verstopt zitten?

Bekijk ook: Hond weigert het asiel te verlaten zonder z’n maatje, dus moesten ze maar samen geadopteerd worden

Reageer op artikel:
Prachtige (ad)optische illusies om de adoptie van asieldieren te promoten
Sluiten