Prachtig om te zien: Daklozen krijgen waardevolle hulp dankzij een SMS-service

Laatst lieten we je al zien dat er een hoop simpele manieren zijn te bedenken waarmee je iemand de winter door kunt helpen. Mensen uit je dichtbije omgeving, of juist onbekenden kunnen wel wat hulp gebruiken. Zoals mensen zonder dak boven hun hoofd bijvoorbeeld.

Zo geeft deze Amerikaanse kapper daklozen bijvoorbeeld een gratis knipbeurt en deze kinderen uit Canada knopen jassen en sjaals om de lantaarnpalen, speciaal voor daklozen die het koud hebben.

Allemaal prachtige voorbeelden uit het buitenland waarbij individuele mensen hun medemens een handje helpen. Maar wist je dat er nu ook in Nederland een prachtig systeem in het leven is geroepen? Via Vodafone Street Messenger krijgen daklozen een SMS- of Whatsapp-bericht waarmee ze zowel mentaal als in praktische zin worden gesteund. Om zo vooral de ‘nieuwe daklozen’ wegwijs te maken in hun nieuwe wereld ontvangen zij twee keer per dag een tekstbericht. Dit kan van alles zijn. Van een simpel motiverend berichtje en de laatste weersvooruitzichten tot een uitnodiging voor een lekkere maaltijd. Maar ook aan hun kleding wordt gedacht…

Want wat nou als je wil solliciteren voor een nieuwe baan, maar je hebt geen nette kleren? Ook dan kunnen dakloze mensen steun van Street Messenger verwachten. Kijk maar eens hoe de ‘nieuwe daklozen’ uit de onderstaande video worden uitgenodigd om een nieuwe garderobe uit te zoeken, zodat ze netjes voor de dag kunnen komen tijdens het zoeken naar een nieuwe baan.

Een prachtige manier om iemand een (digitaal) steuntje in de rug te geven, nietwaar?!

Zelf ook een dakloze een hart onder de riem steken?

Dat kan, en wel op een hele simpele, maar mooie manier. Vodafone Foundation heeft namelijk SIM-kaarten uitgedeeld bij verschillende opvangcentra zodat daklozen ook tijdens de feestdagen contact kunnen houden met hun dierbaren. Maar niet alleen is het mooi dat ze onderling met elkaar contact kunnen houden, maar ook dat wij ze makkelijk kunnen bereiken. Al is het maar om ze een simpele, maar liefdevolle kerstwens te sturen. Een kleine moeite die voor anderen van grote betekenis kan zijn.

Wil je zelf ook een kerstboodschap sms’en? Dat kan naar 06-25 12 2016. Kijk hier voor meer info over deze mooie SMS-dienst.

Nieuwe daklozen

Hoe moeilijk het ook is voor te stellen, toch neemt het aantal daklozen nog altijd toe. Sinds 2009 is het aantal daklozen namelijk met 74% gestegen en zijn er 13.000 daklozen bij gekomen. Alleen al in Amsterdam melden zich elke dag 5 nieuwe daklozen. En juist voor de ‘nieuwe daklozen’ is het leven op straat vaak nog éxtra zwaar omdat ze nog niet street wise zijn. Ze hebben simpelweg nog geen idee hoe ze moeten overleven op straat. Een extra steuntje in de rug (om ze hopelijk gauw weer van de straat te krijgen) is daarom ook meer dan welkom.

En juist daarom is dit zo’n prachtig initiatief! Meer weten? Lees hier alles over Vodafone Street Messenger.

In samenwerking met Vodafone

Reageer op artikel:
Prachtig om te zien: Daklozen krijgen waardevolle hulp dankzij een SMS-service
Sluiten