Froot 29 mei 2017 Kirsten Beukers

De positie waarin je het liefst zit zegt van alles over je persoonlijkheid

Er is veel over jou te vertellen aan de hand van je lichaamstaal. Laatst schreven we al dat de manier waarop jij en je partner elkaars handen vasthouden veel zegt over jullie relatie. Maar ook uit de positie waarin jij meestal zit kun je van alles afleiden over je karakter. Hieronder staan de meestvoorkomende posities op een rij met daarbij een omschrijving van bijpassende karaktereigenschappen, geïllustreerd door BrightSide.

1. Handen in elkaar

Jij bent emotioneel, impulsief, open en vriendelijk. Je bent optimistisch en probeert altijd om anderen op te vrolijken. Wanneer mensen met jou omgaan krijgen ze daar energie van, dus je bent niet vaak alleen.

2. Handen op je knieën

Jij bent duidelijk een leider, een zelfverzekerd persoon die niet bang is om dat te uiten. Je bent attent en niet bang om verantwoordelijkheid te nemen, voor jezelf én voor anderen. Problemen ga je niet uit de weg en je bent oplossingsgericht.

3. Handen tussen je benen

Zachtaardig en gevoelig is de beste manier om jou te omschrijven. Als iemand een probleem heeft doe jij er alles aan om te helpen. Tegelijkertijd ben je verlegen en twijfel je vaak of je de goede keuzes maakt.

4. Armen gekruist

Je bent een serieus persoon met een sterk karakter. Je bent vaak in gedachten verzonken, waardoor je serieus overkomt. Ondanks je zelfverzekerdheid heb je er geen moeite mee om je open te stellen naar andere mensen toe.

5. Benen gekruist

De manier om jou te beschrijven is bescheiden en je schaamt je snel. Je bent niet echt zelfverzekerd en probeert vaak je emoties voor anderen te verbergen, waardoor mensen jou een gesloten persoon vinden.

6. Enkels gekruist

Jouw doelgerichtheid zorgt ervoor dat je een echte leider bent. Je bent overal van op de hoogte en wil graag alles (en iedereen) onder controle hebben. Je staat open voor nieuwe vriendschappen maar bent vaak wel jaloers in relaties.

7. Benen tegen elkaar aan

Op het eerste oog lijk jij ongevoelig, maar wanneer mensen je leren kennen vinden ze je aardig, lief en oprecht. Daarnaast ben je punctueel, nauwkeurig en plant graag alles vooruit.

8. Voorover geleund

Deze houding is karakteristiek voor mensen die snel afgeleid worden en in van alles geïnteresseerd zijn. Je bent nieuwsgierig en ontmoet graag nieuwe mensen. Je bent makkelijk in de omgang en maakt vaak complimenten.

9. Achterover geleund

Je bent een gevoelig en sympathiek persoon die altijd aan andermans gevoelens denkt. Je bent voorzichtig met je acties en beslissingen. Je houdt ervan om te analyseren en voordat je iets belangrijks besluit bekijk je de situatie eerst voor en lange tijd en weegt alle voor- en nadelen af.

10. Rechtop

Je bent een wilskrachtig en zelfverzekerd persoon en twijfelt nooit aan je acties. Je hebt graag de touwtjes in handen. Tegelijkertijd kunnen goede vrienden en collega’s altijd op je bouwen en probeer je altijd te hulp te staan in lastige situaties.

Ook interessant om te lezen: De lichaamstaal van een kat uitgelegd in een reeks illustraties

Reageer op artikel:
De positie waarin je het liefst zit zegt van alles over je persoonlijkheid
Sluiten