Mark Hofman
Mark Hofman Froot 20 jul 2018

Geweldige beslissingen die populaire films van de ondergang redden

Zouden populaire films nog steeds scoren als er in de productie andere keuzes waren gemaakt? Niemand die het weet, maar we zijn in ieder geval hartstikke blij dat de onderstaande keuzes zijn gemaakt.

Geweldige beslissingen voor populaire films

Hoe goed originele ideeën voor films ook kunnen zijn, soms moeten ze worden aangepast. Producenten en regisseurs hebben er normaal gesproken een hekel aan, aangezien deze veranderingen grote gevolgen kunnen hebben voor het eindresultaat. Maar in het geval van deze films is er helemaal niks aan de hand. Dit zijn geweldige beslissingen die populaire films van hun ondergang redde.

Lord of the Rings

Stuart Townsend werd in 1999 door Peter Jackson gecast voor Lord of The Rings. De acteur, die de lead had in League of Extrordinary Gentleman, zou de rol van Aragon op zich nemen. Echter werd de acteur een dag voor de opnames ontslagen. Jackson dacht dat het beter was om een oudere acteur te kiezen voor de rol. Iets wat ervoor zorgde dat Viggo Mortensen uiteindelijk Aragon speelde. En die wist het personage binnen no-time om te bouwen tot een publiekslieveling.

Lord Of The Rings Hobbits GIF - Find & Share on GIPHY

Star Wars

Han Solo is een legendarisch personage uit de Star Wars franchise. Maar dat komt dan wel doordat Harrison Ford de rol verzorgde. Want stel je eens voor dat Christopher Walken dit zou zijn geweest. Wat een ramp! We willen niet zeggen dat de film zou zijn geflopt met de acteur als Solo, maar er zou zeker wat schade zijn geweest. Gelukkig zag Lucasfilm dit ook in en gaven ze de rol aan Harrison Ford.

Star Wars Dancing GIF by Cheezburger - Find & Share on GIPHY

Back to the Future

Michael J.Fox is en blijft de perfecte man voor de rol van Marty McFly. Maar ondanks dat, was de acteur het toch bijna niet geworden. Fox was onderdeel van een serie genaamd Family Ties en werd gezien als het succes van de serie. Hierdoor kreeg hij geen vrijbrief om te werken aan Back To The Future. Eric Stolz werd gecast voor de rol, maar binnen vier weken stond de acteur alweer op straat. Hij zou niet in de film passen, doordat hij niet grappig genoeg zou zijn geweest. Iets wat Stolz met de producenten eens was. Uiteindelijk brak de agenda van Michael J.Fox open en pakte hij alsnog zijn kans. Een betere beslissing had hij ook niet kunnen nemen.

Back To The Future GIF - Find & Share on GIPHY

Meer beslissingen zien die populaire films wisten te redden? Check dan onderstaande video op ons gloednieuwe YouTube-kanaal!

Reageer op artikel:
Geweldige beslissingen die populaire films van de ondergang redden
Sluiten