Froot.nl
Froot.nl Froot 10 feb 2018

De PocketSprite: de Game Boy voor je sleutelbos

Wil je altijd en overal gamen? Maar heb je een hekel om de batterij van je telefoon leeg te laten lopen? En heb je geen zin om een tas mee te nemen om daarin je Nintendo Switch of een handheld te stoppen? Dan is de PocketSprite wellicht iets voor jou.

PocketSprite haalt crowdfund-doel

De mini-handheld heeft momenteel een crowdfunding campagne lopen, waarbij de ontwikkelaar zo’n 20.000 dollar binnen wilde Dat is overigens al gelukt, waardoor de PocketSprite er zeer waarschijnlijk komt. Het is een mini-handheld die je aan je sleutelbos kunt hangen. Vervolgens kun je er verschillende roms op zetten, die je op elk gewenst moment kunt afspelen. De onderstaande video geeft je wat dat betreft een beetje een idee wat je kunt verwachten.

De PocketSprite is in staat om games van de Game Boy, Game Boy Color, de Gamegear en de Sega Master System af te spelen. Met een opslag van 128 MB kun je heel wat games er op opslaan en meenemen onderweg. Met de handheld kun je zodoende de klassieke Pokémon-games spelen, maar ook klassiekers als Tetris, Sonic the Hedgehog, Wonder Boy in Monsterland en Metroid. Daarbij moet de batterij heel wat uurtjes meegaan, en kun je op elk gewenst moment verder gaan op het punt waar je gebleven was. Nieuwe games kun je makkelijk uploaden via een wifi-verbinding met je laptop.

Daarnaast is de PocketSprite een open source project. Dat betekent dat slimme jongens er zelf waarschijnlijk nog heel wat leuke dingen mee kunnen doen. Kortom, een erg leuke gadget voor een prijs van zo’n 45 euro. Het enige wat je niet moet hebben is een stel grote handen. Het apparaatje is namelijk nogal klein, en je wilt natuurlijk niet op het moment suprême op de verkeerde knop drukken. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze handige overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De PocketSprite: de Game Boy voor je sleutelbos
Sluiten