Kirsten Beukers
Kirsten Beukers Froot 24 mrt 2017

8 planten die muggen en andere insecten afstoten

De zomer is begonnen en het mooie weer staat (hopelijk) voor de deur. Dat betekent dat het zonnetje zich wat vaker laat zien en we weer lekker in de tuin kunnen zitten of naar het park kunnen gaan. Maar, wij zijn niet de enigen die van het mooie weer profiteren. Ook de dieren genieten van het weer, waaronder insecten. En daar zit je niet echt op te wachten als je buiten op je loungebank chillt, of erger nog: als ze je slaapkamer binnen glippen!

Daarom hebben wij een lijst van 8 planten voor in de tuin (en enkele planten voor in huis) gemaakt die ervoor zorgen dat je minder last hebt van insecten en muggen in het bijzonder. Daarnaast fleuren ze ook nog eens je tuin op. Twee vliegen in één klap dus!

1. Citronella gras

De bekende cironella kaarsen worden gemaakt van deze plant. Deze plant wordt het meest gebruikt om muggen weg te houden.

2. Petunia’s

Deze bloemen worden ook wel ‘natuurlijke pesticiden’ genoemd. Deze plant weert bladluizen, tabakspijlstaart, kevers, sprinkhanen en randwantsen af. Daarnaast zijn petunia’s makkelijk in onderhoud.

3. Lavendel

Lavendel heeft een heerlijke geur die muggen weghoudt. De planten zijn perfect voor zomers weer, want ze houden van hitte. Je kunt ook lavendelolie op je huid smeren om muggen tegen te gaan.

4. Oost-Indische kers

Deze plant helpt ook de andere planten die in je tuin staan. De plant verspreidt namelijk een stof die insecten afschrikt.

5. Rozemarijn

Naast dat rozemarijn lekker is bij bepaalde gerechten, weert het ook muggen af. Ook deze plant houdt van warmte en is dus zeer geschikt voor in de zomer.

6. Basilicum

Je kunt deze plant het best op een zonnig plekje zetten, want basilicum heeft veel licht nodig. De plant weert muggen en vliegen af, daarnaast kun je met basilicum ook muggenbeten behandelen. Rol de blaadjes van de plant tussen je handen en smeer de vrijgekomen olie op de muggenbult.

7. Limoengras

Deze plant lijkt veel op citronella, maar het verschil is dat je limoengras kunt eten.

8. Munt

Ook deze plant is lekker om in een gerecht te gebruiken of om er thee van te maken. Maar het handigste aan munt is misschien nog wel dat het muggen en vliegen weghoudt. Het beste is om de munt in een pot te planten, want de plant is lastig om weg te halen uit de tuin.

Heb je niet zulke groene vingers? Deze 9 planten zijn het makkelijkst om te verzorgen.

Reageer op artikel:
8 planten die muggen en andere insecten afstoten
Sluiten