Froot 7 nov 2017 Thomas Aalderink

Ojee! Pizza is volgens wetenschappers behoorlijk verslavend

Is het de romigheid van de kaas, de knapperige bodem, het zoete van de tomaat of toch de pittige salami? Wat je smaak ook is, er is altijd een pizza die bij je past. Het is daarom ook niet zo gek dat deze Italiaanse specialiteit favoriet is bij bijna iedereen. Het is simpelweg zo lekker dat het bijna verslavend is. Althans, bijna…?! Volgens wetenschappers kun je zelfs écht verslaafd raken aan de ronde deegschijf.

Verslaafd

Dit komt vooral omdat pizza alles combineert wat we lekker vinden. Slechte koolhydraten, vet, suiker, zout. Alles is aanwezig om onze hersenen op hol te laten slaan, maar misschien wel de grootste boosdoener is alle kaas. Hierin vind je namelijk het eiwit: caseïne. Deze stof stimuleert het deel van onze hersenen dat zich bezighoudt met verslaving. Meer over die kaasverslaving lees je trouwens in ons eerdere artikel.

Maar niet alleen de kaas is de boosdoener, wat het extra verslavingsgevoelig maakt is de combinatie van de kaas met de grote hoeveelheid zout en suiker in de rest van de pizza die de verslaving versterkt.

Pizza afzweren?

Volgens wetenschappers zie je dezelfde hersenactiviteit bij het eten van pizza als bij het gebruik van drugs. Daarnaast heeft pizza, net als cocaïne, de eigenschap dat je gelukkiger wordt als je er meer van neemt. Betekent dit dat je het vanaf nu moet afzweren? Nee, gelukkig niet. Let gewoon goed op je eten en geniet, maar eet het met mate.

Deze enorme joekel (voor 50 á 70 man!) kun je misschien dus maar beter niet bestellen!

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Ojee! Pizza is volgens wetenschappers behoorlijk verslavend
Sluiten