Pinguïn zwemt elk jaar ruim 8.000 km om de man die hem heeft gered op te zoeken

De 71-jarige metselaar en visser Joao Pereira de Souza uit Brazilië vond in 2011 een Magelhaenpinguïn op de rotsen aan het strand waar hij vlakbij woont. De pinguïn was compleet bedekt met een dikke laag olie, en het leek er op dat hij het niet zou redden zonder hulp. Joao noemde hem Dindim en besloot hem mee naar huis te nemen, bij te voeren en te verzorgen.

Dindim week niet van zijn zijde en kwam er langzaam aan weer helemaal bovenop. Tot hij na elf maanden weer helemaal fit was en een nieuwe laag veren kreeg, vertrok hij net als zijn soortgenoten weer om naar de volgende bestemming te zwemmen.

Joao was dan ook ontzettend verrast toen hij Dindim een paar maanden later weer aantrof op het strand. De pinguïn herkende hem en liep hem meteen weer achterna naar zijn huis. En net als de vorige keer vertrok hij na een tijdje weer.

En sindsdien… komt hij elk jaar weer terug naar Joao: de man die hem 5 jaar geleden heeft gered

Hiervoor zwemt Dindim elk jaar ruim 8.000 kilometer

‘Ik houd van de pinguïn alsof het mijn eigen kind is. En ik denk dat de pinguïn ook van mij houdt’, aldus Joao. ‘Niemand anders mag hem aanraken, hij pikt zelfs naar ze als ze dat doen.’ Sweet!

Bekijk ook: Dit is de vrolijkste pinguïn ooit!

Reageer op artikel:
Pinguïn zwemt elk jaar ruim 8.000 km om de man die hem heeft gered op te zoeken
Sluiten