Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 7 apr 2016

Photoshopkoning laat zien hoe extreem foto’s worden bewerkt

Het maken van een goede foto is niet altijd even makkelijk. Het maken van een geweldige foto is zo mogelijk nog moeilijker. Maar, je kunt natuurlijk altijd Photoshop en dergelijke programma’s gebruiken.

Peter Stewart is een wereldberoemde fotograaf: zijn foto’s zijn al miljoenen keren bekeken en ook wij plaatsten onlangs nog een indrukwekkende fotoserie van hem. Maar hij is niet alleen goed met zijn camera; ook met Photoshop kan hij uit de voeten, en daar is hij goudeerlijk in: ‘Ik zie mijn digitale fotografie graag als iets met veel fantasie en surrealisme,’ zegt Stewart tegen PetaPixel. En dat is te zien! Hij laat met zijn eigen foto’s zien hoe drastisch je foto’s kunt veranderen met enkele bewerkingen.

Een foto gemaakt met HDR-techniek, zoals je dat ook op je iPhone hebt: zoekt de donkerste en de lichtste punten en maakt van het geheel een mooier plaatje.

Eén foto, gekopieerd. Een van de beelden vervolgens 180 graden gedraaid en eroverheen geplakt, om het geheel vervolgens te voorzien van meer licht.

Met behulp van Adobe Camara Raw een hoop kleurcorrectie levert het volgende op:

Een andere simpele nabewerking:

Het perspectief veranderen en vervolgens een hoop kleurcorrecties toepassen levert ook een geinig resultaat op:

Met Adobe Camera Raw de lucht oranje gemaakt en kleurcorrecties uitgevoerd. Vervolgens met Photoshop zonnestralen toegevoegd om het één geheel te maken:

Ook bij deze foto moest de lucht eraan geloven. Een stuk kleurrijker, nietwaar?

Dankzij HDR is dit een prachtige kiek geworden:

Een beetje van Photoshop, een beetje van jezelf

Dankzij Camera Raw is van deze foto een mooi beeld gemaakt met veel meer contrast

Bewerkingen met Photoshop om het contrast op te voeren en de kleur van de lucht op te ‘warmen’. Oh, en natuurlijk de zon toegevoegd.

Twee totaal verschillende foto’s met elkaar ‘gemixt’ met Camera Raw, vervolgens met Photoshop het perspectief veranderd en natuurlijk zijn de kleurcorrecties niet te vergeten!

Niet alle Photoshops gaan even goed, maar je kunt van je fouten soms toch nog iets moois maken! Heb jij nou helemaal geen Photoshop-skills? Geen probleem!

Reageer op artikel:
Photoshopkoning laat zien hoe extreem foto’s worden bewerkt
Sluiten