In eerste instantie lijkt het een gigantisch paasei, maar van binnen schittert ‘ie van de kristallen!

In eerste instantie lijkt het een gigantisch paasei, maar van binnen schittert ‘ie van de kristallen!

Houd je van mooie stenen en schitterende kristallen? En lust je chocolade? Dan zijn deze bijzondere ‘stenen’ absoluut wat voor jou! Deze eetbare mineralen zijn gemaakt door Alex Yeatts en Abby Wilcox, twee Amerikaanse studenten. Steengoed gedaan!

De twee hebben de prachtige chocoladegeodes gemaakt voor een project bij hun opleiding aan de Culinary Institute of America. Keimooi! Ze hebben er dan ook een hele hoop tijd in gestoken: “Het duurde zes maanden voordat we dit proces van ontwerpen en het produceren hadden afgerond,” vertellen de dame en heer. Het lijkt ons ook best ingewikkeld om suikerkristallen te maken ín chocolade-eieren.

Maanden waren ze er dus mee bezig, maar dat was het dubbel en dwars waard:

Over chocolade gesproken… Weet jij eigenlijk waar Snickers de naam aan te danken heeft?