Tessa Ham
Tessa Ham Froot 19 jun 2018

Oude auto’s krijgen een nieuw leven dankzij kunstenaar Benedetto Bufalino

Een duik nemen in een camper en een pizza bakken in een oude auto? Met de kunst van Benedetto Bufalino kan het. De Franse kunstenaar geeft oude auto’s, caravans, telefooncellen en andere objecten uit het dagelijks leven een nieuw leven.

Pak je koffers maar om naar Frankrijk te gaan, want als je daar buiten rondloopt, zou je zomaar één van de kunstwerken van Benedetto Bufalino tegen kunnen komen. En dat wil je. Zijn kunst vind je op alledaagse plekken, het is dus geen tentoonstelling. Op plekken als een bouwterrein of een plein komen ze het beste tot hun recht. Nietsvermoedende voorbijgangers worden met een ruk uit hun dagelijkse sleur gehaald als ze op één van zijn kunstwerken stuiten.

Benedetto Bufalino

Oude auto’s + vleugje humor + een boodschap

Dat is ook precies het doel van de kunstenaar. Met zijn kunst wil hij niet alleen een glimlach ontlokken, maar ook laten zien dat het allemaal ook anders kan dan we gewend zijn. In onze samenleving is alles gereguleerd. Maar waarom zou je oude auto’s niet gebruiken als jacuzzi of tafeltennistafel?

Benedetto Bufalino

Benedetto Bufalino kreeg pas echt de smaak te pakken toen hij in 2016 een doodnormaal bouwterrein in een discotheek transformeerde, door een cementtruck te veranderen in een mega grote discobal op wielen.

Benedetto Bufalino

Kunst die je kunt gebruiken

Sommige van zijn kunstwerken zijn bedoeld om naar te kijken, zoals een aquarium in een telefooncel. Maar het meest bijzondere aan zijn kunstwerken is dat veel ook te gebruiken zijn. Zo maakte hij al van een oude Sedan een houtoven om pizza’s in te bakken en transformeerde hij limousines in bankjes of tafeltennistafels.

Zijn laatste project zou jij ook wel in je achtertuin (of op de camping in Frankrijk) hebben willen staan. Hij veranderde een camper in een zwembad. Briljant.

Benedetto Bufalino

Volg Benedetto Bufalino op Instagram als je van zijn kunstwerken wil blijven genieten. Je ziet daar ook de behind the scenes van het proces!

Reageer op artikel:
Oude auto’s krijgen een nieuw leven dankzij kunstenaar Benedetto Bufalino
Sluiten