Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 4 dec 2017

Jezus’ kont gebruiken als tijdmachine? Jep: zo bleef dit briefje van een priester zelfs na 240 jaar leesbaar

Een standbeeld van Jezus Christus dat in een Spaanse kathedraal stond, blijkt al 240 jaar een geheim bericht bij zich te dragen. Het briefje waar op geschreven is had hij op een wel heel opmerkelijke plek bij zich gedragen… In zijn kont.

Niet gebruikelijk

“Hoewel het gebruikelijk is dat standbeelden hol zijn, is het niet zo gebruikelijk dat we handgeschreven briefjes aan de binnenkant vinden bij dit soort onderzoeken,” aldus historicus Efrén Arroyo, lid van Holy Week Brotherhood of Sotillo de la Ribera, volgens Science Alert.

Waarom kijk je daar?!

Het standbeeld werd voor restauratie van zijn plek gehaald. Toen Cristo del Miserere – zoals het beeld heet – onder handen werd genomen duurde het niet lang voor het briefje werd gevonden, volgens de Spaanse nieuwssite ABC.

YouTube

Belangrijke informatie?

Het briefje dat werd gevonden komt uit 1777. Priester Joaquín Mínguez schreef in de brief hoe het standbeeld werd gemaakt. Ook schreef hij op hoe het leven in die tijd was; wat populaire spelletjes waren in die tijd (kaarten en balspellen), wat veelvoorkomende ziekten waren (malaria en tyfus) en wat men destijds zoal at. Bijzonder divers dus, wat Mínguez allemaal kwijt wilde op het papiertje.

Reageer op artikel:
Jezus’ kont gebruiken als tijdmachine? Jep: zo bleef dit briefje van een priester zelfs na 240 jaar leesbaar
Sluiten