Froot Food: maak zelf deze Oreo pannenkoeken met maple syrup

Froot Food: maak zelf deze Oreo pannenkoeken met maple syrup

Jááá: Oreo pancakes! Wie wordt daar nu níet blij van? Doe ons maar zo’n dikke stapel. Met een klodder slagroom, wat verkruimelde Oreo’s en een druipend laagje maple syrup.

Benodigdheden voor 10 tot 12 Oreo pannenkoeken

  • 8 Oreo-koekjes, fijngemalen + extra ter garnering
  • 120 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/4 theelepel zout
  • 300 ml volle melk
  • 1 groot ei, geklutst
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • Evt. slagroom, ter garnering
oreo pannenkoeken, ingredienten, recept, 1

Maak pannenkoeken met je favoriete koekjes door deze te verkruimelen (tip: stop de koekjes in een diepvrieszak en wals eroverheen met de deegroller) en door het beslag te mengen.

Zo maak je de Oreo Pancakes

Meng de droge ingrediënten met een garde door elkaar in een grote kom. De natte ingrediënten (melk, boter en eieren) mix je in een andere kom. Voeg de natte ingrediënten dan toe aan het droge mengsel en roer door elkaar. Er mogen nog wat klontjes in achterblijven.

oreo pannenkoeken, ingredienten, recept

Laat het beslag voor de Oreo pancakes liefst nog even een half uurtje staan. Je zult zien dat het dan iets dikker en steviger wordt. Verhit daarna een koekenpan met anti-aanbaklaag op medium tot laag vuur. Smelt wat boter in de pan en bak de Oreo pancakes aan beide kanten goudbruin. Maak er een hoge stapel van en serveer met slagroom, maple syrup en de verkruimelde, achtergebleven Oreo-koekjes.