Froot 21 apr 2017 Jeremy Houweling

Optische illusies vertellen meer over je persoonlijkheid dan je denkt!

Optische illusies zijn bijzondere afbeeldingen die je hersenen flink in de maling kunnen nemen. Maar niet alleen dat, ook hetgeen wat je ziet én de manier waarop je ze ziet kan een hoop zeggen over je persoonlijkheid. Hoe dat zit? Daar ga je nu achter komen. Wat zie jij als eerste?

Optische illusies

Optische illusies kunnen je uren bezig houden, maar ondanks dat heb je toch direct een idee wat iets voor moet stellen. En die gedachte kan heel veel zeggen over je persoonlijkheid. Daarom hebben wij een aantal illusies voor je op een rij gezet. Check goed wat je als eerste ziet en lees vervolgens of de redenering erbij klopt. We zijn benieuwd!

#1

Volgens onderzoekers zegt hetgeen dat je als eerste in deze afbeelding ziet, wat over jouw persoonlijkheid. Als je als eerste de jonge vrouw ziet, schijn je een meer optimistisch, vrolijk en impulsief persoon te zijn.

Als je de oude vrouw ziet in deze afbeelding, dan ben je een meer ervaren persoon met een kritische blik die dingen van meerdere kanten kan bekijken.

#2

Als je eerst de silhouetten van de gezichten hebt gezien, dan ben je een persoon die meteen in actie komt wanneer hij geconfronteerd wordt met een probleem. Want problemen, daar moet mee gedeald worden.

Als je de kandelaar als eerste ziet, bekijk je de afbeelding waarschijnlijk van een verdere afstand. Dit betekent dat je als persoon liever een stap terug neemt om het grote geheel te bekijken en de situatie pas benadert wanneer je een oordeel hebt gegeven door middel van de verzamelde informatie.

#3

De bekende tekening ‘All is Vanity’ gemaakt door Charles Allan Gilbert heeft ook zijn optische illusies.

Wanneer je de schedel ziet, dan lijkt het erop dat je een beetje een cynisch of een realistisch persoon bent die maar al te goed begrijpt dat mooie dingen komen en gaan.

Als je eerst de ijdele vrouw in de spiegel ziet kijken, dan betekent dat waarschijnlijk dat je een beetje naïef bent of onoplettend voor komende dreigingen en hun consequenties.

#4

Zie je het gezicht gecreëerd door de bloemen? Dan heb je de begaafdheid om patronen te zien en makkelijk conclusies te trekken uit je omgeving.

Het kan ook zijn dat je alleen de bloemen zag en niet het gezicht. Dit betekent dat je één bent met de natuur en in staat bent weg te dromen van de realiteit, maar dat je ook je omgeving kunt waarderen.

#5

Springt het konijn meteen uit de afbeelding? Dan komt dit uit je linkerbrein.

Spartelt de eend door jouw ogen? Dan heeft dit betrekking op je rechterkant van je brein.

#6

Zag je als eerste Wolverine? Dan ben je zeker een fan van Marvel.

Zag je Batman als eerste? Dan ben je er één van DC Comics. 😉

Meer optische illusies

Door dit bericht zin gekregen in meer optische illusies? Geen probleem! Hier hebben we er nog een paar voor je.

Reageer op artikel:
Optische illusies vertellen meer over je persoonlijkheid dan je denkt!
Sluiten