Mark Hofman
Mark Hofman Froot 15 jul 2018

Hekel aan opstaan? Met deze ‘life hacks’ wordt het iets makkelijker

Heb jij ook zo’n verschrikkelijke hekel aan opstaan? Mooi! Dan zijn deze life hacks je op het lijf geschreven! Dat wordt morgen heel anders wakker worden.

Life Hacks om makkelijker op te staan

Is de wekker je grootste vijand en het bed je grootste vriend? Dan kunnen we elkaar de hand schudden. Maar met deze Life Hacks wordt het ons net iets makkelijker gemaakt. En we kunnen uit ervaring vertellen dat ze nog werken ook. Dus scrol die lijst door als een idioot en begin je de dag een stuk vrolijker.

Opstaan, wakker worden, life hacks, wekker

Wees voorbereid

Je bent er al lang en breed over uit: de ochtenden zijn niet voor jou gemaakt. Veel moeten doen in de ochtend is dus een slecht idee. Leg in de avond je kleren alvast klaar, check het weerbericht voor eventueel paraplugebruik en pak je tas. Niet alleen zorgt dat ervoor dat je in de ochtend veel minder stress hebt, maar je kan ook wat langer blijven plakken in bed. Heerlijk.

Opstaan, wakker worden, life hacks, wekker

Zet je wekker 10 minuten eerder

Gek op slapen? Dan heb je een hekel aan de wekker. Maar misschien is het helemaal niet zo’n gek idee om je vriendelijke vriend wat eerder aan te slingeren. Want je staat een stuk rustiger op als je nog even kan blijven liggen. Moet je om 07:00 uur echt het bed uit? Zet je wekker dan om 6:50 uur (en 6:55 uur) om makkie aan wakker te worden.

Opstaan, wakker worden, life hacks, wekker

Hou het simpel

Sommige mensen, en daarmee bedoelen we de meeste moeders, maken een kunstwerkje van het bed. Maar wij hebben in de ochtend toch helemaal geen zin om een zwaan te vouwen van de dekens? Maak je bed daarom zo simpel mogelijk op. Vind een manier om maximaal 10 seconden lang je bed op te maken. Scheelt je weer minimaal één minuut.

Opstaan, wakker worden, life hacks, wekker

De perfecte playlist

Muziek in de ochtend kan een heleboel goedmaken in de ochtend, alleen op welke manier is per persoon verschillend. Maar we kunnen we stellen dat de Hardcore Hits Top 100 geen bijdrage levert aan je vredige ochtend. Zoek op Spotify een playlist die je een goed gevoel weet te geven. Zoals de playlist Morning Vibes bijvoorbeeld.

De juiste wekker

Dat je niet vrolijk wordt van je wekker, kan te maken hebben met het oorverdovende geluid dat eruit komt. Iets wat je, zeker als je een telefoon gebruikt als wekker, zelf in de hand kan hebben. Zoek een melodie uit waardoor je vredig wakker wordt en niet verandert in een hongerige Hulk. In dat geval doen vogeltjes het altijd wel lekker.

Opstaan, wakker worden, life hacks, wekker

Blijf lekker liggen

Helpen deze tips allemaal niet en lukt het je gewoon niet om normaal op te staan? Doe het dan gewoon niet. Ja, zo simpel is het ook. Schop je wekker uit het raam, draai je om en droom rustig verder. Komt wel weer een dag.

Opstaan, wakker worden, life hacks, wekker

Slaap zacht.

Reageer op artikel:
Hekel aan opstaan? Met deze ‘life hacks’ wordt het iets makkelijker
Sluiten