Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 2 okt 2017

Deze opa bezoekt premature baby’s van wie de ouders niet 24/7 bij ze kunnen zijn

Ze noemen hem de ‘ICU Grandpa’. David, uit het Amerikaanse Atlanta, gaat graag langs bij Pediatric Intensive Care Unit, de afdeling Kindergeneeskunde in het kinderziekenhuis in zijn woonplaats. Waarom? Om de simpele en hartverwarmende reden dat hij graag de premature baby’s gezelschap houdt.

froot, ziekenhuis, kinderen, baby

Extra liefde en aandacht

Kinderen die te vroeg geboren worden zijn prematuur en zijn nog niet volledig volgroeid. Ze hebben extra liefde en aandacht nodig om gezond en sterk te worden. Daar gaat ontzettend veel tijd en aandacht in zitten. En hoewel veel ouders ongetwijfeld 24/7 bij hun kindje zouden willen zijn, gebeurt het ook dat ouders soms even weg moeten – bijvoorbeeld om voor hun andere kinderen te zorgen. En dan komt ICU Grandpa David dus langs.

froot

David maakt zijn rondje

Als David langskomt troost hij ze, fluistert hij lieve woordjes en houdt hij de baby’s gezelschap. Dinsdags gaat hij dus langs bij de Kindergeneeskunde, en op donderdag maakt hij een rondje bij Neonatal Intensive Care Unit oftewel NICU. Op deze afdeling liggen premature baby’s die echt strijden voor hun leven.

Waarom David dit eigenlijk doet? Hij wordt er heel gelukkig van. Kijk hem stralen in deze video:

Ook zo ontzettend mooi is deze video, waarin een pasgeboren baby zich vastklampt aan zijn moeder. Awww!

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Deze opa bezoekt premature baby’s van wie de ouders niet 24/7 bij ze kunnen zijn
Sluiten