Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 15 okt 2016

Op deze foto’s zie je pas écht hoe gigantisch groot bepaalde voorwerpen zijn

Kevin Wisbith, maker van de nieuwe YouTube-serie ‘A Quick Perspective‘, heeft een wel heel bijzondere collectie beelden gemaakt. In de tien foto’s hieronder zie je gebruikelijke locaties of situaties gecombineerd met objecten die we helemaal niet zo goed kennen, om zo te laten zien hoe groot ze nou eigenlijk zijn. En met groot bedoelen we gigantisch. Zoals de motor van een raket, bijvoorbeeld.

De grootste radiotelescoop ter wereld

De populatie mensen groeit en groeit en dus willen (en hebben!) we meer en meer informatie om te delen. De grootste radiotelescoop ter wereld is te vinden in China en heet ‘Five hundred meter Aperture Spherical Telescope’. Het apparaat is sinds 2009 in aanbouw en zoals je waarschijnlijk al kunt raden: het ding is enorm!

B-2 Spirit

De B-2 Spirit is een strategische bommenwerper die niet alleen bijzonder geavanceerd is, maar het is ook het duurste vliegtuig ter wereld. Wat veel mensen niet weten, is dat het voertuig ENORM is: de spanwijdte van de vleugels is maar liefst 52 meter!

De Titanic

Toen de Titanic werd gemaakt was het een van de grootste schepen ter wereld. Het schip was ongeveer 270 meter lang. Inmiddels is de techniek een stuk verder en creëren we met gemak schepen die groter zijn. Het Amerikaanse leger heeft een vliegdekschip, de USS Ronald Reagan, van maar liefst 332 meter lang.

The 2.6 Trillion Dollar Rock

De Dionysus Asteroïde is deel van de Apollo-planetoïden. Hij is zo’n 1,5 kilometer breed en er wordt geschat dat de grondstoffen binnenin zo’n 2,6 triljoen dollar waard zijn. Geen idee of dat goed wordt geschat, wij hopen vooral dat-ie niet zijn inslag op aarde maakt.

Burj Khalifa

De Burj Khalifa is momenteel het langste gebouw ter wereld: 830 meter maar liefst! Als je het gebouw in New York zou neerzetten, zou het zo’n 300 meter boven de One World Trace Center uitsteken.

Death Star

Hoewel de Death Star een fictief object is, uit Star Wars, is het wel de grootste en meest coole machine die ooit is ontwikkeld.

De grootste olietanker ter wereld

De grootste olietanker ooit gemaakt is de Knock Nevis. De boot telde maar liefst 460 meter. Mocht je de boot neer willen leggen in het meer van New York’s Central Park, dan zou er niet veel meer van overblijven.

The Mir Mine

Ook wel ‘Mirny Mine’, een gesloten diamantenmijn. Je vindt ‘m in Rusland en het is een van de diepste mijnen ter wereld. De officiële diepte is 525 meter. Als je daar het op één na langste gebouw van de VS in zou zetten, de Willis Tower, dan zou die slechts twee meter boven de grond uit steken.

De M1 raketmotor

De M1 raketmotor werd ontwikkeld in de jaren ’50 voor NASA. Het zou de grootste motor zijn die ooit werd gemaakt, beter nog dan de geliefde F1-motor.

De prehistorische schorpioen

Vroeger waren de insecten groter doordat er meer zuurstof in de lucht zat. De foto hierboven laat zien hoe groot de schorpioenen van vroeger waren. Je ziet het: zo groot als een huiskat. Toch nog een voordeel aan dat lagere gehalte zuurstof vandaag de dag.

Zo zie je maar: dingen in een perspectief plaatsen levert een heel ander beeld op! Wij hebben ook nog een aantal enorme zaken… Wat dacht je van de grootste schommel ter wereld? En de grootste wekker? Dit enorme indoorstrand vinden wij ook fascinerend.

Reageer op artikel:
Op deze foto’s zie je pas écht hoe gigantisch groot bepaalde voorwerpen zijn
Sluiten