Op de Faroër eilanden hebben ze geen Street View. Dus bedachten ze iets briljants…

Met Google Street View krijg je de fantastische mogelijkheid om de wereld te verkennen vanuit je luie stoel. Door je eigen buurt ‘wandelen’, in musea ronddwalen of op zoek exotische plekken waar je misschien wel nooit zal komen. Goed, sommige situaties zijn een beetje vreemd, maar dat is ook wel weer leuk.

Echter is er één eilandengroep in het bijzonder die nog niet op Street View staat, maar dat wel dolgraag zou willen: De Faroër. Ergens ook wel logisch, want het is ontzettend klein en er zijn eigenlijk maar weinig wegen om vast te leggen. Maar toch vinden de bewoners van Faröer dat geen geldige reden. Kom op: zelfs op de Mont Blanc is Google Street View! Dus kwamen ze in actie. Met toerisme medewerker Durita Dahl Andreassen in het bijzonder. Ze legt in de volgende video uit wat het probleem, waarom ze google street view wil en wat haar oplossing is:

Over haar briljante oplossing schrijft ze het volgende op haar blog:
“Ik heb voorzichtig een 360-graden camera samen met wat zonnecellen op de rug van een schaap geplaatst. Terwijl de dieren rond grazen door de heuvels van de Faröer, kunnen ze beelden maken van het eiland. Die foto’s worden vervolgens naar mijn telefoon gestuurd zodat ik ze kan uploaden naar Google Street View, waardoor de Faröer eindelijk op een bijzondere manier op de kaart te vinden is.”

En het resultaat? Google Sheepview! Vergeet vooral niet handmatig het beeld rond te draaien en de beeldkwaliteit te verhogen voor het beste resultaat:

Ontzettend leuk en creatief opgelost natuurlijk, maar ze zijn er nog niet. Op deze manier hopen ze genoeg aandacht te krijgen om binnenkort de échte street view auto op bezoek te krijgen. En dat zal ongetwijfeld lukken. Maar hoe snel?

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Op de Faroër eilanden hebben ze geen Street View. Dus bedachten ze iets briljants…
Sluiten