Froot 2 apr 2017 Sissy Westerhuis

Ontroerend mooie foto’s van vaders met hun kinderen

De tijd dat alleen moeders voor baby’s konden zorgen ligt al lang, lang, achter ons. Maar, dat betekende nog niet dat we vaders met baby’s op een voetstuk hadden geplaatst. Je raadt het al: dat werd hoog tijd!

Vaak worden moeders als ‘de ouder’ gezien en vaders als een soort ‘oppas’, stelt January Harshe. De Amerikaanse vindt dat (terecht) een ouderwetse en foutieve gedachte. Daarom zijn zij en haar echtgenoot het Instagram-account Fatherhood Without Fear gestart. Hier zie je de prachtige relatie tussen vaders en hun kinderen. Wauw!

Een bericht gedeeld door Ari (@arianna_danielson) op

In gesprek met ATTN geeft January wat toelichting: “Hoe meer we via sociale media laten zien dat vaders heel betrokken kunnen (en willen!) zijn, hoe meer we de stereotypering aan de kant kunnen schuiven. We hebben dan ook maar één belangrijke boodschap: vergeet vaders niet!”

Een bericht gedeeld door Dorthy Ray (@dorthyray) op

January en haar echtgenoot Brandon startten in 2015 met Fatherhood Without Fear: “Ik merkte dat de vader af en toe volledig werd vergeten in het ouderschap. Tijdens de zwangerschap draait het allemaal om de vrouw en de bevalling. Zodra het kind er dan is draait het allemaal de baby. Maar, wanneer gaat het dan om de vaders? Ik hoor vaak dat vrouwen zich eenzaam voelen in dit proces, maar het blijkt dat mannen dat ook zo ervaren. We hopen met dit project wat meer openheid te creëren en dat vaders de rol van het vaderschap niet meer als ‘babysitter’ hoeven te ervaren.”

Wij vinden het een prachtig initiatief. Neem je eens een kijkje op Fatherhood Without Fears?

Een bericht gedeeld door E M ☼☾ (@emilyalexandra) op

Een bericht gedeeld door Brie (@briezzy003) op

Een bericht gedeeld door M.A.R.I.S.A.N.E (@marisaneseloane) op

Een bericht gedeeld door Sharona Steed (@debutphoto) op

Een bericht gedeeld door Jodie (@bondi_mumma) op

Een bericht gedeeld door Ben Hogarth (@bennyontheroad) op

Een bericht gedeeld door Elliana Allon Gilbert (@ellianagilbertphotography) op

Een bericht gedeeld door Elliana Allon Gilbert (@ellianagilbertphotography) op

Een bericht gedeeld door Cristiane Ribeiro (@cristiane__ribeiro) op

Een bericht gedeeld door Amy Updike (@fitamysuzanne) op

Een bericht gedeeld door Kelly Burns Gallagher (@kellyburnsgallagher) op

Overigens hebben niet álle vaders het gevoel dat ze slechts een bijrol hebben. Deze vader deelt graag hoe het leven eruitziet met vier dochters, deze vader deelt regelmatig de hilarische gesprekken die hij met zijn kinderen voert en deze vader weet wel heel bijzonder de quality time met zijn dochters te besteden. Kleurrijk is het zeker wel!

Reageer op artikel:
Ontroerend mooie foto’s van vaders met hun kinderen
Sluiten