Ontroerend: Man ziet zijn gestolen hond na 2 jaar weer terug

Hoe kan je hond nou gestolen worden? Dat vroegen wij ons ook af. Tot we het ontroerende verhaal van Jose uit Columbus (Wisconsin) hoorden. Twee jaar geleden ging hij door een erg moeilijke tijd. Hij zat midden in een scheiding, raakte zijn huis kwijt en werd dakloos. Er zat niets anders op voor hem om in zijn auto te leven.

Echter had hij ook een hond, genaamd Chaos die hij al kreeg als pup. Hij was zijn grote steun en toeverlaat. ‘Chaos hielp mij bij zo veel dingen in het leven. Ik nam hem overal mee naar toe!’ Maar toen hij dakloos werd nam een vriend van een vriend Chaos in huis om ‘tijdelijk’ voor hem te zorgen. Maar toen Jose drie maanden later alles weer op een rijtje had en weer een huis had om in te wonen, kreeg hij zijn hond niet terug van ‘de vriend’. Jose was uiteraard intens verdrietig, omdat hij zijn maatje niet terug kreeg nu hij er net weer bovenop was. ‘Ik dacht dat ik mijn hond nooit meer zou zien’, vertelt hij.

Maar onlangs vond iemand van Winnebago County Services een hond op haar oprijpad. De hond werd door de dierenopvang naar een opvang gebracht. Eenmaal daar zagen ze dat de hond een halsband met een identificatienummer uit 2014 droeg, met daarop nog de gegevens van Jose.

Op 28 april ontving Jose een melding van de microchip die zijn hond Chaos droeg. Hij kreeg een melding dat het tijd werd om de microchip te updaten. Jose raakte er overstuur en bezorgd van. Hij had graag willen weten hoe het nu met Chaos zou zijn en keek om herinneringen op te halen naar oude foto’s van hem en zijn hond. En toen… ging zijn telefoon af.

De dierenopvang belde hem met de mededeling dat zijn hond in het Winnebago County Animal Services was. Jose kon zijn oren nauwelijks geloven en begon te huilen van geluk. ‘Ik was sprakeloos en kon niet stoppen met lachen. Ik kon het gewoon niet geloven.’

Hij wist niet hoe snel hij naar de dierenopvang (1,5 uur vanaf zijn huis) moest rijden en was bloednerveus. Maar toen hij Chaos dan eindelijk in zijn armen kon sluiten, was alles goed…

Wat een prachtige reactie van de hond, nietwaar?!

En wat gebeurt er dan precies als hond en baas worden herenigd?

Dat legden we eerder hier al uit. Er gebeurt namelijk iets heel bijzonders met de hartslag van de hond en het baasje…

Reageer op artikel:
Ontroerend: Man ziet zijn gestolen hond na 2 jaar weer terug
Sluiten