Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 7 mei 2016

Onderzoek wijst uit dat er iets bijzonders gebeurt wanneer hond en baas worden herenigd

Iedere hondenliefhebber weet het wel: de band tussen de viervoeter en zijn baasje is ijzersterk. Maar recente studies hebben nog maar eens aangetoond hoe sterk dan wel precies. Het blijkt dat de hartslag van de hond synchroon gaat kloppen met die van de baas op het moment dat de twee herenigd worden. Dat schrijft IFL Science.

Bij het onderzoek, dat werd uitgevoerd door de Monash Universiteit in Australië, werden drie honden met hun baasjes aan de hartslagmeter gehangen. De trouwe vrienden werden van hun eigenaren geschieden en de verandering in hartslag werd gemeten. Op het moment dat ze elkaar weer mochten zien werden de hartslagen bij hond én baas aanzienlijk rustiger en op een zeker moment zelfs bijna gelijk!

Mia Cobb leidde het onderzoek samen met Dr. Craigh en vertelt aan Huffington Post hoe opvallend de resultaten zijn: bij zowel mens als dier was er een flinke stressverlaging. ‘Dit onderzoek is een goede manier om te laten zien wat de meeste eigenaren voor gevoel ervaren wanneer ze ‘s avonds thuiskomen en hun vierpotige maatje weer zien.’ Dus: honden zijn fantastisch! Om deze heerlijke uitslag te vieren hebben we nog even een paar uitstekende GIFjes op een rijtje gezet. Hoera!

Meer honden op je scherm? Dat kan natuurlijk altijd dankzij deze basket!

Lees ook: 11 dingen die je waarschijnlijk bij je hond doet, maar waar hij eigenlijk een hekel aan heeft

Reageer op artikel:
Onderzoek wijst uit dat er iets bijzonders gebeurt wanneer hond en baas worden herenigd
Sluiten