Kirsten Beukers
Kirsten Beukers Froot 15 feb 2017

Omdat dit vogeltje al haar veren verloor breien mensen nu massaal truitjes voor haar

Toen de Amerikaanse Isabella Eisenmann een bericht op social media zag over een vederloze vogel die een thuis zocht, besloot ze om te helpen. Ze adopteerde het naakte vogeltje genaamd Rhea en ontfermde zich over haar. En niet alleen Isabella is nu fan van haar, maar heel het internet.

Rhea heeft de ziekte Psittacine, een vogelziekte waardoor ze haar veren verloor en kaal is geworden. Sommige vogels met deze ziekte verliezen ook hun klauwen, maar gelukkig heeft Rhea een milde vorm van de ziekte waardoor ze haar klauwen nog heeft.

Hmm mom, this just got very awkward; you are very close to my butt 😕 #chickenbutt

Een bericht gedeeld door Rhea The Naked Birdie (@rhea_thenakedbirdie) op


“Het is belangrijk om te accepteren dat het niet uitmaakt hoe je er fysiek uitziet. Je bent mooi. Dat is wat ik wil dat mensen van Rhea leren. Blijf lachen en wees positief,” vertelt Isabella tegen Bored Panda.

Door haar ziekte kan Rhea niet in de buurt van andere vogels zijn. Maar… ze kan wel goed omgaan met Nickie, de hond van Eisenmann. Rhea is extreem sociaal en zit bijna nooit in haar kooitje.

Eisenmann heeft uiteraard ook een Instagram account aangemaakt voor Rhea. Hier bleek dat niet alleen Isabella fan is van Rhea, maar ook duizenden andere mensen zijn weg van het vogeltje. Ze zijn zelfs zo gek op het beestje dat mensen zelfgebreide truitjes opstuurden. Voor Rhea is dat superfijn, omdat ze het altijd koud heeft door het gebrek aan veren.

Meer zien van Rhea? Bekijk dan ook haar Instagram!

Happy December 🐵🙈🙉🙊

Een bericht gedeeld door Rhea The Naked Birdie (@rhea_thenakedbirdie) op

Rhea is niet de eerste die een truitje aankrijgt. Ook deze hamster draagt een trui om een vergelijkbare reden!

Reageer op artikel:
Omdat dit vogeltje al haar veren verloor breien mensen nu massaal truitjes voor haar
Sluiten