Om deze foto’s te maken moest de fotograaf 117 uur lang in -50°C wachten

Voor natuurfotografie moet je héél veel geduld en doorzettingsvermogen hebben. Dat zagen we al bij deze fotograaf die 6 jaar (en 720.000 pogingen) deed tot hij eindelijk zijn ultieme droomfoto had.

Maar ook om ijsberen met jonkies te fotograferen moet je veel geduld hebben. Zo heeft natuurfotografe Daisy Gilardini maar liefst 117 uur (in 13 dagen tijd) lang in de winterse kou van -50°C gewacht, tot ze de onderstaande foto’s kon schieten. Maar het resultaat mag er wezen…

Elk jaar van half februari tot half maart vindt er iets moois plaats in Wapusk National Park in Manitoba, Canada. Dan komen de ijsberen met hun jonkies namelijk uit hun holletjes, waar ze zich vanaf oktober het jaar ervoor in hebben verstopt. Ze zijn dan eindelijk klaar om naar buiten te gaan.

ijsbeer2

En precies op dat moment heeft Daisy zo lang gewacht. Ze wist dan wel dat ze tussen februari en maart naar buiten zouden komen, maar welk moment exact… dat is maar de vraag. En toen ze eenmaal naar buiten kwamen kon Daisy 12 uur lang foto’s schieten van vijf verschillende ijsberen-verschijningen.

Bekijk ook: Na 7 jaar lukte het hem eindelijk zijn ultieme droomfoto te maken

regenboog
Reageer op artikel:
Om deze foto’s te maken moest de fotograaf 117 uur lang in -50°C wachten
Sluiten