Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 10 okt 2016

Olifantje zonder ouders vindt troost bij een struisvogel

Wie denkt aan gezelligheid, liefde en een beetje warmte zal niet direct aan struisvogels denken. Toch zijn de dieren bijzonder lief, zelfs voor heel andere diersoorten!

De struisvogel op de foto hieronder is gewoon lekker gaan knuffelen met een klein olifantje. Hoe lief. Het gebeurde bij David Sheldrick Wildlife Trust (DSWT), in de Keniaanse stad Nairobi.

Struisvogel Pea werd in 2014 gered door DSWT en had vrijwel direct haar plekje gevonden als entertainer van de olifanten. Volgens DSWT werd de vogel part of the family en omhelzen de olifanten de struisvogel zelfs!

Geluk bij een ongeluk

Pea heeft veel vrienden bij de Olifantenopvang, maar: met olifantje Jotto kan ze het wel heel goed vinden. Jotto was pas een maandje oud toen hij werd gered van de bodem van een put. Het dier was op zoek geweest naar water en tuimelde zo de bron in. De kudde had hem achtergelaten, waarna hij er alleen voor stond.

Jotto had mazzel en werd gered door DSWT, daar herstelde hij volledig. Volgens de dierenopvang werden Pea en Jotto vrijwel direct beste vrienden en doen ze graag samen dutjes: “We kunnen wel stellen dat Pea dénkt dat ze onderdeel van de olifantenkudde is. Jotto is hartstikke blij met Pea als zijn knuffel.”

Tussen Pea en Jotto was het gelijk dikke mik!

Inmiddels zijn ze allebei wat groter, kijk Pea eens!

Maar hun vriendschap is nog steeds hartstikke hecht. Aww!

Olifanten zijn hartstikke sociale dieren. Ook Bubbles de olifant en Bella de Labrador kunnen het uitstekend met elkaar vinden.

Reageer op artikel:
Olifantje zonder ouders vindt troost bij een struisvogel
Sluiten