Ojee! Kaas blijkt net zo verslavend te zijn als heroïne en cocaïne

Ben jij, net als bijna de rest van de Nederlandse bevolking, dol op kaas? Dan kan dit nieuwsbericht van onze broertjes van WANT misschien wel even hard aankomen. Jep, kaas blijkt echt hartstikke verslavend te zijn…

Niet alleen drank en drugs kunnen dus verslavend werken, ook kaas is, volgens dit onderzoek, een product dat een behoorlijk verslavende werking kan hebben. Zelfs net zo verslavend als de bekende harddrugs heroïne en cocaïne. En word je er dan ook high van? Sommige deelnemers van het onderzoek meenden van wel.

Maar wat maakt het zo verslavend dan?

Volgens de onderzoekers heeft kaas hoge waarden van vetten en natriumgehalten en het eiwit caseïne. Krijg je dit stofje binnen? Dan wordt er dopamine losgelaten in je lichaam en begin je je goed te voelen en word je als het ware high. High van de kaas ja… Hoe dat komt? Deze stoffen werken indirect op dezelfde receptoren die ook worden geactiveerd wanneer iemand een dosis heroïne of cocaïne inneemt.

Maak je je enigszins zorgen om jouw kaasconsumptie? Check het volledige artikel van WANT om hun simpele, doch briljante advies hierover te lezen.

Bekijk ook: Confronterende animatie laat zien hoe een verslaving werkt

Reageer op artikel:
Ojee! Kaas blijkt net zo verslavend te zijn als heroïne en cocaïne
Sluiten