Jelle van Es
Jelle van Es Froot 22 dec 2018

Klassieke Oekraïense kleden voorzien van Pokémon en Star Wars

Ben jij op zoek naar een origineel tapijt voor in huis? En wil je daar een mix tussen klassiek en modern? Dan zijn wellicht deze speciale kleden uit Oekraïne iets voor jou. Al vele tientallen jaren maakt het bedrijf OLK Manufactory op traditionele wijze kleden en tapijten. Het wordt gedaan op een manier zoals dat in de zestiende eeuw ook al werd gedaan. En dat maakt het werk zeer arbeidsintensief. Nu heeft het bedrijf een nieuwe line-up, waarbij figuren uit Pokémon en Star Wars ook een rol spelen

Traditionele kleden met een twist

In eerste instantie zou je het geen eens doorhebben, omdat de werken op een traditionele wijze zijn gemaakt en het niet echt heel erg opvalt dat er een twist in zit. En dan ga je iets verder kijken dan je neus lang is en zie je allemaal Pikachu op het klassieke werk verschijnen. Het is enerzijds wat vreemd om de gele Pokémon te zien tussen de traditionele bloemen, maar tegelijkertijd is het ook wel grappig gedaan.

In een ander werk zie je een mix tussen Pikachu en een aantal Pokéballs. Ook hierbij moesten we twee keer kijken om het echt te zien en dat maakt het werk juist zo leuk.

En tot slot is er nog een werk waarin Yoda uit Star Wars centraal staat. Hij staat als een soort van heilige bovenaan afgebeeld met een aantal muzikanten. Wat zij met elkaar te maken hebben, dat is volkomen onduidelijk. Maar ja, uniek is het wel.

kleden

Dat merk je ook terug aan de prijs. Het kleed van Pikachu tussen de verschillende bloemen is op de website van het bedrijf al te koop voor een lullige 4.200 euro. En nu snappen we dat er veel tijd gaat zitten in het maken van zo’n kleed, maar voor dat bedrag kun je makkelijk de complete Pokémon-collectie en diverse speciale console-uitgaven in huis halen.

Reageer op artikel:
Klassieke Oekraïense kleden voorzien van Pokémon en Star Wars
Sluiten