Obama’s huisfotograaf Pete Souza portretteert ‘President’ Frank Underwood, en het is briljant!

Obama’s huisfotograaf Pete Souza portretteert ‘President’ Frank Underwood, en het is briljant!

Pete Souza, die naam ken je misschien wel! De fotograaf werd bij het grote publiek bekend dankzij zijn prachtige foto’s van (ex-)President Barack Obama, zijn familie en zijn gasten.En nu, sinds Obama het Witte Huis heeft verlaten heeft ook zijn fotograaf Pete Souza wat tijd over.

En dus besloot Souza een projectje te starten: hij kiekt Frank Underwood als president van de U.S.of A.! Frank Underwood is, zoals je misschien wel weet, een fictioneel karakter dat te zien is in de Netflix-hitserie House of Cards. Underwood, gespeeld door Kevin Spacey, is een genadeloos en ambitieus politicus. Tja, en wie is Pete Souza dan om Underwood níet aan de top te brengen?

Samen met Kevin Spacey is de fotograaf naar Washington D.C. gegaan om daar foto’s te maken alsof Frank Underwood daadwerkelijk de president van de Verenigde Staten is. De foto’s zijn gedeeld op het Instagram-account van Souza, en dat konden de 1,3 miljoen volgers van de fotograaf zeker waarderen. Kijk eens:

Samen met Michael Kelly (Doug Stamper) bij het Witte Huis:

Wie had gedacht dat de president met de metro zou gaan? 😉

Natuurlijk komt ook een ritje in The Beast voorbij

Het is een mensenmens, die Underwood!

Pete Souza: “A push in the right direction.”

Pete Souza: “Spending the day with President Underwood.” Ha!

Pete Souza maakt er overigens geen geheim van dat zijn meningen en opvattingen niet overeen komen met die van de huidige president, Donald Trump. Op het Instagram-account van de fotograaf staan dan ook genoeg grapjes over Trump.

Of je het met de politieke voorkeuren eens bent of niet: dat de foto’s briljant zijn staat in ieder geval vast! Trouwens: vanaf 30 mei is het nieuwe seizoen van House of Cards op Netflix te zien!

Heb jij ook spontaan zin gekregen om je fotografieskills op te krikken maar heb je geen idee waar te beginnen? Check dan eens onze fotografie-basket. Inspiratie, tips en trucjes vind je er allemaal!