Tessa Ham
Tessa Ham Froot 17 jun 2018

Barbapapa komt terug: 3 levenslessen van deze coole voorbeeldfamilie

Iedereen kent ze wel: de vrolijke Barbapapa, Barbamama en hun zeven kinderen die ook allemaal met ‘Barba’ beginnen. De kinderserie komt weer op televisie! Nickelodeon blaast Barbapapa nieuw leven in en dat is nieuws dat we scharen in het rijtje van ‘de val van de muur’ en . Het bedrijf heeft de rechten gekregen om nieuwe afleveringen over de familie te gaan maken.

De levenslessen van Barbapapa

In 2019 kun je weer als een kind genieten van de kleurrijke familie die alle mogelijke vormen kan aannemen. Nostalgie natuurlijk, maar nog steeds kun je wat leren van de kinderserie.

Waarschijnlijk herinner je nog wel dat Barbapapa de liefste ‘man’ op aarde was, maar is het je ontgaan dat de roze ballon ook best wijs was. Hoewel de afleveringen meestal maar vijf minuten duurden, leerden ze je kinderbrein (en stiekem ook dat van volwassenen) een hoop dingen over het leven.

1. Geef om de wereld waarin we leven

Terwijl we nu massaal aan de Meatless Mondays gaan, zette de Barbapapa familie zich in onze kindertijd al in voor het milieu en bedreigde diersoorten. Doordat ze van vorm konden veranderen en een grote fantasie hadden, was geen enkel probleem te groot. Waar wij klimaatverandering niet met vormveranderingen kunnen aanpakken, kunnen we ons wel inzetten voor een betere wereld.

2. Zie niet te snel beren op de weg

Dat geen enkel probleem te groot is, brengt ons ook bij deze les. Alles is mogelijk, leert Barpapa ons. Nog te vaak zien we snel beren op de weg en laten we ons tegenhouden door de gedachte ‘Ik kan het niet’. Voor de Barbapapa familie bestaat die zin niet.

3. Je hoeft niet per se op elkaar te lijken om het goed met elkaar te kunnen vinden

De Barbapapa familie bestond uit Barbapapa, Barbamama en hun zeven kinderen. Alhoewel elk kind totaal anders is, kan de hele familie het goed met elkaar vinden. Lees een paar Facebook-comments bij het nieuws en lijkt alsof niemand ooit Barbapapa heeft gekeken. Alleen omdat iemand anders is dan jij, hoeft dat niet te betekenen dat je niet normaal met elkaar om kunt gaan.

Reageer op artikel:
Barbapapa komt terug: 3 levenslessen van deze coole voorbeeldfamilie
Sluiten