Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 2 sep 2017

Hij bezocht Noord-Korea en Zuid-Korea om te zien wat de verschillen zijn

“Een jaar geleden ging ik op reis naar Noord-Korea, waar ik constant werd begeleid door een gids. Ze namen mijn paspoort in en het was absoluut niet toegestaan om in mijn eentje op pad te gaan. Noord-Korea is zonder twijfel het raarste land dat ik ooit had bezocht,” aldus de Litouwse online entrepreneur Jacob Laukaitis.

En dat zegt wel wat: Laukaitis heeft namelijk al meer dan 55 landen bezocht in de afgelopen drie jaar. “Gedurende de hele reis in Noord-Korea vroeg ik me af hoe het er in buurland Zuid-Korea aan toe ging. Daarom bezocht ik het land en maakte ik deze video, waarin ik de landen met elkaar vergelijk.” En… Het zal je vast niet verbazen, maar het dagelijks leven in Zuid-Korea is echt héél anders dan het leven in Noord-Korea.

Dit was zijn trip naar Noord-Korea in 2016

En in deze video vergelijkt hij Noord-Korea met Zuid-Korea

De verschillen

Een van de grootste verschillen die je ziet is dat er in Noord-Korea een sfeer hangt die veel meer somber en sober is dan in Zuid-Korea. In Noord-Korea zijn meer economische problemen, een voedseltekort en natuurlijk een dictatuur. Zuid-Korea is een land waar de mensen gelukkiger zijn en waar de economie opbloeit.

Meer weten?

Wil je meer te weten komen over Noord-Korea? Kijk dan even hier, hier en deze foto’s waarvan Noord-Korea niet wil dat je ze ziet. Benieuwd naar Zuid-Korea? Klik, klik en klik!

Reageer op artikel:
Hij bezocht Noord-Korea en Zuid-Korea om te zien wat de verschillen zijn
Sluiten