A. de Jong
A. de Jong Froot 28 mei 2018

Nike komt met vier nieuwe sneakers als ode aan de LGBTQ community

In 2015 riep president Barack Obama (wat hebben we een heimwee naar die man) de maand juni uit tot Lesbian, Gay, Bisexual en Transgender Pride Month (LGBT Month). Inmiddels is het de LGBTQ (de q is te interpreteren als queers of questioning) Pride Month en komen grote merken met speciale items die een ode brengen aan de LGBTQ community. Zo heb je ook de keuze uit vier nieuwe Nike sneakers uit de BETRUE 2018 collectie.

Nike sneakers voor homo-acceptatie

Het gaat om gaat om varianten van de reeds bestaande Nike sneakers VaporMax Plus, Air Max 270, Zoom Fly en Epic React Flyknit. Nike heeft de kleur lavendel en een roze driehoek toegevoegd aan de sneakers en nog wat andere subtiele details toegevoegd.

Lavendel is een van de oudste symbolische verwijzingen richting de LGBTQ community. De roze driehoek was oorspronkelijk één van de merktekens in Duitse concentratiekampen en werd gebruikt als herkenningsteken voor de vervolging van homoseksuelen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vanaf de jaren zeventig werd de roze driehoek een geuzenteken voor de homobeweging in hun strijd voor acceptatie en gelijke rechten.

BETRUE 2018

Dit zijn de sneakers in de collectie. Onze favoriet is de Vapor Max, maar daar hebben we een zwak voor en niet iedereen zal het hier mee eens zijn. De BETRUE 2018 collectie is vanaf 6 juni 2018 te koop.

Nike BETRUE Vapormax Plus

Nike BETRUE Vapormax Plus, sneakers, LGBTQ, pride month

Nike BETRUE Air Max 270

Nike BETRUE Air Max 270, LGBTQ, 2018, sneakers, pride month

Nike BETRUE Zoom Fly

Nike BETRUE Zoom Fly, LGBTQ, 2018, sneakers, pride month

Nike BETRUE Epic React Flyknit

LGBTQ, 2018, sneakers, pride month, Nike BETRUE Epic React Flyknit
Reageer op artikel:
Nike komt met vier nieuwe sneakers als ode aan de LGBTQ community
Sluiten