Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 31 aug 2017

Wauw: Nijlpaarden schieten te hulp zodra een gnoe wordt gegrepen door een krokodil

Ieder dier moet eten, natuurlijk. Dat het ene diersoort het andere dan ook aanvalt en opeet, is iets wat niet alleen cru is maar ook essentieel. Toch zijn er ook in de dierenwereld redders en engeltjes. Dat is ook in de video hieronder te zien.

In de video zie je een gnoe in het Kruger park een slokje drinken. Lekker op zijn (of haar…) gemakje bij de waterkant. Genieten. Aan dat genot komt abrupt een einde als het dier tussen de kaken van een krokodil belandt. De krokodil had er gnoeg (ha!) van! Toch komt het dier er toch maar mooi levend van af, met wat hulp van twee nijlpaarden (op 1:53). Moet je zien hoe dat kan:

Levend, zeiden we. Helaas niet heelhuids. Het lijkt er op dat de gnoe wel een gebroken poot aan het incident overhoudt en dat zal hoogstwaarschijnlijk vroeg of laat toch echt het einde voor het dier betekenen. Ook dat hoort er helaas bij. Desondanks is de redding van deze nijlpaarden toch wel heel erg bijzonder om te zien!

Beestenboel

We zien dieren eigenlijk voornamelijk online óf we gaan naar de dierentuin, maar wat als alle dieren vrij rond zouden lopen?! Zouden er dan misschien ook meer van dit soort lachwekkende ontmoetingen plaatsvinden?

Reageer op artikel:
Wauw: Nijlpaarden schieten te hulp zodra een gnoe wordt gegrepen door een krokodil
Sluiten